Miran i skladan dom u samo 3 koraka!

Želite da vaš dom bude mirno mjesto i vaša oaza mira u kojoj se možete skloniti svaki put kada osjećate nemir ili imate stresan dan na poslu? Nemojte propustiti tekst u nastavku!

Prigušena paleta boja, visoki prozori koji idu do plafona kao i namještaj čistih linija samo su neki od elemenata koje možete koristiti kako biste postigli umirujući efekt. Stil koji posebno dobro funkcioniše u ovom kontekstu je minimalistički.

Već smo mnogo puta pisali o minimalizmu i definisali ključne elemente ovog stila uključujući kontrolisanje nereda, namještaj čistih linija, ograničenu kolor paletu i gole prozore bez zavjesa. Ukratko, poenta minimalizma je da stvori osjećaj prostranog prostora kroz minimalnu upotrebu detalja i namještaja. Iako većina nas povezuje minimalizam sa modernim namještajem koji ima jasne linije, on se može postići i na druge načine a neke od njih donosimo vam u nastavku.

Neka boje rade u vašu korist

Iako se umirujući efekt povezuje sa neutralnim, prigušenim bojama mali dodatak neke jarke i vedre boje može izgledati fantastično kada se ukombinuje sa ponekad monotonim dojmom. Iako se želite odmarati, to ne znači da se ne trebate na kraju početi dosađivati u svojoj dnevnoj sobi. Ograničite se na nekoliko jastučića u vedrim bojama, malim dekorativnim detaljima ili farbanje jednog zida kako biste napravili dovoljnu, ali ne preveliku razliku.

Foto: houzz.com
Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta