5 osnovnih pravila u vezi uređenja spavaće sobe

Spavaća soba bi trebalo da bude onaj kutak za opuštanje u svakom domu, mjesto gdje treba da se odmorite, psihički i fizički, na kome treba da napunite baterije za novi radni dan. Zato je veoma važno da ispoštujete neka od glavnih pravila kod uređenja spavaće sobe.

Centralna tačka

U svakoj spavaćoj sobi, centralna tačka bi trebalo da bude krevet i da čim uđete u prostoriju ugledate upravo ovaj komad namještaja.  Veoma je važno da odaberete krevet koji odgovara prostoru, da nije prevelik, ali ni premali. Isto tako obavezno kupite dobar madrac, dobar jastuk i lijepu posteljinu kojoj ćete se baš uvijek obradovati.

Birajte boje koje vam pašu

Postoje dvije filozofije u vezi odabira boja za spavaću sobu. Neki dizajneri vjeruju da boje moraju biti neutralne i umirujuće dok su drugi mišljenja da u spavaćoj sobi jedan zid mora biti obojen u neku jarku boju ili oblijepljen tapetom šarenog dezena koja privlači pažnju. Vi birajte ono što vama kao osobi odgovara i nemojte se previše voditi trendovima.

Ne pretjerujte sa „sparivanjem“

Vrijeme kompleta spavaćih soba je prošlo i ne morate imati krevet koji se slaže sa ormarom koji se pak slaže sa noćnim ormarićima. Niko ne želi da mu soba liči na hotelski smještaj.  Zato posebno birajte krevet, posebno ostali namještaj.

Vodite računa o proporcijama

Veoma je važno da pazite na proporcije i da kupujete stvari koje pašu veličini sobe. Krevet mora biti veliki, ali je veoma važno da imate jednostavan pristup svim ostalim stvarma, da ništa ne morate preskakati i pomijerati.

Dodajte teksturu

Vaša spavaća soba će biti dnamičnija ako joj dodate različite teksture. Nabavite jastučiće različitih materijala i oblika, dodajte ukrasne korpe, namještaj od drveta, lampe kao i prostirke. Naravno sa detaljima ne bi trebalo da pretjerujete, ali uz određenu mjeru svi oni će sobi dati udobnost.  

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta