Makeover zanimljivog šarenog doma

Jedan od najvećih izazova za profesionalne dekoratere je uređenje stanova sa dugačkim i uskim planom, a upravo to je bio zadatak Philippe-a Beauparlant-a. Ukoliko vaš dom ima ovakav plan nemojte propustiti naredni video u kojem ovaj profesionalac donosi svoje trikove za uređenje ove vrste životnog prostora.

Osim što je imao posla sa komplikovanim rasporedom prostorija imao je i zadatak da modernizuje prilično zastarjeli izgled doma. On je uspio u tome da kreira funkcionalniji izgled doma a posebno se ističe ‘feature wall’ odnosno istaknuti stil koji je apsolutna zvijezda cijelokupne dekoracije.

Ovom domu nedostajao je funkcionalan ulazni prostor pa se Philippe odlučio na dodavanje ormarića koji su postavljeni cijelom visinom prostorije, od poda do plafona, kao i cementne ploče na podovima kako bi se vizuelno proširio prostor.

Kamin u dnevnom boravku dobio je makeover u modernom maniru a starinski namještaj zamjenjen je sa nešto modernijim komadima koji se mnogo bolje uklapaju u mali prostor.

U trpezariji se posebno ističe zid sa terakota uzorkom a služi i kao način segmentacije ovog prostora od ostatka doma. Pored toga, Philippe je posebnu pažnju posvetio i izgledu kuhinje kojoj je dodao radni prostor.

Izvor: House&Home

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta