Ovo je najpopularnija boja u 2019. godini

Živahna ali istovremno i blaga PANTONE 16-1546 Living Coral boja kreirana je da nas okružuje toplinom i komforom u našem okruženju koje se stalno mijenja.

Ona je nastala kao odgovor na ubrzani razvoj digitalne tehnologije i društvenih mreža koje zauzimaju sve veće mjesto u svakodnevnom životu. Ova boja je i odgovor na našu potragu za autentičnim iskustvom koje omogućava povezivanje i i intimni osjećaj. Asocira na društvenost, radost i veselo raspoloženje tako da predstavlja idealan dodatak za bilo koju vrstu dekora. Idealna je za sve osobe razigranog duha koje žele unijeti dašak vedrine u svoj dom.

Ova boja je idealna fuzija za moderni način života a budući da je inspirisana sa bojom korala ona odlično imitira naše prirodno okruženje i smiruje nas.

Foto: theinteriorsaddict.com

Već dvadeset godina kompanija Pantone proglašava boju godine i na taj način utiče na razne aspekte našeg svakodnevnog života u mjeri u kojoj često nismo ni svjesni. Pantone boja godine ima veliki uticaj na trendove u arhitekturi, modnoj i filmskoj industriji, svim oblastima dizajna a utiče i na odabir materijala, tekstura i namještaja u enterijeru.

U nastavku pogledajte neke ideje za uređenje enterijera u Pantone boji za 2019. godinu.

https://www.youtube.com/watch?v=yQ8SDPWVPBo

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta