Šarena ulazna vrata vašem domu daju ličnost!

Učinite svoj dom zanimljivijim, razigranijim i ugodnijim prije nego što i kročite u njega.

Jedan od najbržih i najefektivnijih načina da osvježite izgled vašeg doma onako da se to primijeti već na prvi pogled jeste da promijenite boju ulaznih vrata. Bez obzira na izgled koji ste odabrali, jarko crvenu, zagasito drvo, monohromatske štokove, ove ideje će vam dočarati koliko je promjena jednostavna.

Crvena

Jarko crvena će dati odličan kontrast i svijetlijem i tamnijem okruženju te je pogodna za sve materijale. Naglasite detalje na vašim vratima ili učinite da jedna boja ne postane monotona i da definitivno ne promakne neopažena.

Satensko mornarsko plava

Mnogi gosti će se usaglasiti da mornarsko plava djeluje daleko toplije i ugodnije, te više poziva nego obična crna ili siva vrata. Priuštite svojim prijateljima i porodici topliju dobrodošlicu ovom ugodnom bojom koja je najefektnija u kombinaciji sa svijetlijim tonovima.

Jarko žuta

Ako želite da unesete toplinu i vedrinu sunca u svoj dom od samog ulaza, siguran recept su jarko žuta ulazna vrata. Razvedrićete i komšije i sve posjetioce te unijeti pozitivnu energiju.

Zift crna

Samo zato što ste se opredijelili za ovako tamnu nijansu ne znači da vaš prostor ne može biti svijetao i pun života. Biljkama dodajte zelenilo, a energične boje šarenim otiračem s vanjske i tepihom ili stazom sa unutrašnje strane.

Puder roza

Nježna i slatka, ova blaga nijansa je suptilna izjava naročito naspram bijelog, svijetlosivog ili bež okruženja štokova, fasade ili cigle. Za dodatni efekat dodajte ukrasne biljke koje će kontrastom ugodno naglasiti toplotu rozih vrata.

Maslinasto zelena

Vaš njegovani cvijetnjak i travnjak će dodatno biti naglašeni ako sličnu boju prenesete i na ulazna vrata. Zelena je topla boja koja opušta pogled te djeluje vrlo pozivajuće.

Nježna neutralna

Kontrast jarkoj fasadi ili naglašeni osjećaj nježnosti i mekoće vašem domu će dati vrata nježne neutralne boje, poput sive, plave ili zelene. Takve nijanse će učiniti da vaš dom djeluje lako i prozračno te, naročito u kombinaciji sa svijetlom bojom zida, da se čini većim.

Sjajna crna

Sjajni finiš na stolariji automatski modernizuje svaku kuću, bez obzira na njenu stvarnu starost. Savršeno će se uklopiti na bijeli ili sivi zid i učiniti vaš dom jedinstvenim.

Svijetlo drvo

Ako želite da vaša vrata budu samo pozadina za druge detalje koji će služiti kao ukras – poput vijenaca, cvijeća, špijunke ili kvake, opredijelite se za motiv svijetlog drveta i dajte svom domu prirodni izgled.

Naravno, nijanse tonova prilagodite cjelokupnom izgledu objekta, ali i svojoj ličnosti i preferansima. Nemojte se ustručavati da se opustite i zabavite.

Amanda Garrity / Good Housekeeping

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta