10 ideja za kućne kancelarije koje će vas motivisati da prionete na posao

Pravi odabir boja vas prosto poziva na produktivnost.

Sve više ljudi svojim domovima dodaje kancelarije, biblioteke i prostorije za opuštanje, ali to nikako ne znači da one moraju biti i uređene uspavano i monotono. Ukoliko je i sam prostor energičan i inspirativan, umjesto da zazirete od njega prosto će vas prizivati da dođete i boravite tu. Kako to postići?

Uskladite dezene i uzorke.

Ponekad je za motivaciju neophodan uglačan, uredan prostor koji izgleda profesionalno. Vrlo je lako uskladiti uzorke na, recimo, stolicama i zavjesama ili tepisima. Uzorci ne moraju nužno biti u potpunosti isti – dovoljno je da budu komplementarni i da se lijepo slažu.

Držite se setova.

Ne potcjenjujte moć usklađenog kancelarijskog materijala koji će vaš prostor učiniti organizovanim i modernizovanim. Sitnice poput držača za olovke, držača za papiriće i ladičara za sto u istom stilu će bez po muke učiniti da vaš prostor izgleda profesionalno i pažljivo osmišljeno.

Uvedite infuziju inspiracije.

Boje imaju moć da nam pokrenu kreativnost i poboljšaju raspoloženje (što je korisno uvijek, ali naročito kada je u pitanju posao), zbog čega je odlična ideja u radni prostor unijeti neku umjetničku sliku ili fotografiju. Tema može da bude i odraz vaše ličnosti i ukusa, zbog čega će vam i sam prostor biti ugodni za boravak.

Odaberite detalje koji iskaču.

Metalni predmeti poput zlata, mesinga i srebra na vrlo specifičan način izdižu i prostor i daju mu sjaj, a istovremeno ne predstavljaju distrakciju. Lampa za sto, kanta za smeće i neka saksija, ukras ili držač za olovke se odlično mogu uklopiti u cjelinu koja je neupadljiva, a skladna.

Zadržite bijelu osnovu.

Ukoliko vam se stil i ukus mijenjaju brže nego pozadina na ekranu, neka vam osnovna boja prostora bude skroz bijela. Izgledaće profesionalno i čisto, a lako zamjenljivim raznobojnim detaljima ćete poništiti utisak sterilnosti prostora. Zidne ukrase, detalje na stolu ili jastučić za stolicu možete birati u bilo kom stilu, boji i dezenu te ih mijenjati kad god poželite i time potpuno transformisati izgled svog prostora bez neke velike investicije.

KARE design

Dodajte upečatljivu stolicu.

Čak i ako vam je sve ostalo u kancelariji potpuno tradicionalno, jednostavno i tipično, sve što vam je potrebno da ovaj prostor učinite jedinstvenim i potpuno vašim jeste neka hrabra stolica koja će u potpunosti transformisati čitavu vibru. Odvažite se na neku blistavu boju ili neobičan dizajn i uz pomoć samo jednog predmeta učinite svoju čitavu kancelariju drugačijom od drugih.

Obojite police za knjige.

Ko kaže da knjige i ormarići moraju biti dosadni? Nigdje ne piše da se morate zadržavati na onim tipičnim bojama koje smo svi i previše navikli da viđamo. Obojite određene dijelove polica ili čitavu vitrinu, promijenite boju unutrašnjeg dijela ili unesite neke specifične detalje. Dajte svom prostoru život!

Dodatno uposlite zidove.

Nemate jednu određenu prostoriju koju možete pretvoriti u svoj prostor za rad. Pa šta? To nipošto ne znači da trebate odustati od ideje. Postoji bezbroj krajnje minimalističkih radnih stolića koje naslonite za zid i dobijete instant kancelariju. Uz dodatak kakvih polica iznad dobijete i skladan prostor na koji možete da posložite knjige, registratore ili ukrase i tako spojite ugodno s korisnim.

Koristite prirodne elemente.

Ako ste osoba podložna stresu ili ste svjesni da vam je fitilj pokraći, dizajn pastelnih boja sa elementima prirode će stvoriti umirujuću i spokojnu a vedru atmosferu koja će se prenijeti i na vaše raspoloženje. Optimalan izbor su bijeli ili skroz svijetli zidovi u kombinaciji sa prirodnim drvetom ili kožom.

Unesite boje knjigama.

Umjesto da farbate police ili kupujete razne umjetnine i šarene detalje, iskoristite ono što već imate dostupno. Odaberite policu neke neutralne, jednostavne boje a knjige onda sortirajte po boji njihovog habata. Tako ćete kreirati sopstveno malo umjetničko djelo i obojiti zid te prostoru dati neki lični štih. Možete stvoriti više manjih cjelina od kojih će svaka biti različite boje ili ih izmiješati na osnovu komplementarnosti.

Naravno, sve ove ideje su samo početak i mogu vas navesti na sopstvena rješenja. Naposlijetku, svoj prostor ipak kreirate vi.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta