10 načina za jedinstveno uređenje kancelarije

Ne znamo kako vi, ali nama je užasno teško da se fokusiramo na posao ako je prostor u kome radimo u neredu. Međutim, vremenom smo otkrili neke prilično jednostavne, a u potpunosti chic i otkačene fore koje su nam pomogle da sve držimo pod kontrolom i uredno kako bismo se zapravo mogli fokusirati na dnevne zadatke koji su pred nama. Svoje ideje ćemo podijeliti i sa vama.

Kutije i korpe

Prostor lakše možete održavati urednim i organizovanim ako sve kancelarijske potrepštine, bitna dokumenta i slično držite u označenim kutijama i korpama. Odaberite stilsku izradu kutija i korpi i pretvorite gomilu nereda i nasumično razbacanih stvari u urednu dekoraciju svog radnog prostora.

Ljepota neutralnosti

Ako želite da stvorite umirujuću, spokojnu radnu atmosferu razmislite o neutralnoj boji kao osnovi, sa jednom ili dvije druge boje koje će unijeti živost u prostor. Bijela i svijetle nijanse bež i sive će malen prostor vizuelno proširiti, a nježne pastelne zelene, plave ili ljubičaste će unijeti mir u vašu kancelariju te pozitivno uticati i na vas.

Zlatna groznica

Poseban osjećaj elegancije jednostavno možete unijeti u svoj prostor korištenjem zlatnih detalja. Tacnice za papir, držači za olovke, postolje lampe, ram za fotografije… Zlatni elementi će se dobro uklapati uz većinu drugih boja u prostoriji a u potpunosti će transformisati vaš prostor.

Kreativnost

Eklektični i otkačen izgled možete postići kombinovanjem različitih stilova, boja i veličina namještaja i dekorativnih elemenata koje koristite. Bitno je samo da prostor ne zakrčite suviše i da uređenje ne utiče negativno na funkcionalnost vaše kancelarije.

Alternativna rješenja

To što uređujete jednu kancelariju ne znači da se nužno morate strogo držati kancelarijskog namještaja. I drugi kućanski elementi se sasvim lijepo mogu uklopiti u kancelariju. Sto za ručavanje umije biti i divan radni sto, elementi i ormarići su odličan prostor za pohranjivanje papirologije ili prosto za dekoraciju. Šolje su takođe i sjajni držači za olovke, a tanjirići za papiriće za bilješke, spajalice, heftalice i ostale sitnice.

Ploča za kredu

Ploča za pisanje kredom je fantastičan i stilizovan način da imate na oku kompletan spisak obaveza i zadatke koji vas čekaju. Modernija i praktičnija alternativa su bijele ploče za markere koje takođe izgledaju privlačno, a ne iziskuju pranje ruku nakon upotrebe.

Ogroman prostor za papire i sitnice

U slučaju da kancelarijski prostor dijelite sa više ljudi, razmislite o tome da nabavite jedan veliki sto koji sa strane ima ladice. Tako ćete uštediti na površini prostora koji koristite a i dalje ćete imati dovoljno mjesta i za rad i za odlaganje materijala i potrepština.

Police

Ne samo da zid prepun polica pruža obilje prostora za pohranjivanje svega što vam je potrebno za rad, već istovremeno dodaje i element zanimljivosti u prostor koji inače nije naročito zanimljiv. Predmeti koje izložite na policama mogu služiti kao dekorativni elementi.

Plutana ploča

Ploče od pluta i pribadače su jednostavan i chic način da na jedno mjesto stavite sve napomene, bilješke, spiskove i poruke koje imate. Za dodatni dekorativni faktor poigrajte se sa dezenom rama i bojama i oblicima papirića i pribadača koje koristite.

Interesantni detalji

Ako uživate u svom prostoru mnogo lakše i draže ćete ga održavati urednim. Odaberite podlogu za miš u svom stilu, elegantnu ili modernu stonu lampu, dodajte fotografije svojih najdražih i sobne biljke koje će unijeti život u vaš prostor.

Izvor: Jacquelyn Clark / Style Me Pretty

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta