4 najpopularnija trenda za uređenje dnevnog boravka u 2019. godini

Svaka godina sa sobom donosi nove trendove u uređenju enterijera i 2019. nije drugačija po tom pitanju. Pogotovo će u ovoj godini biti naglasak na trendovima za organizaciju životnog prostora i današnji tekst će biti posvećen nekima od njih. U nastavku vam donosimo pregled trenutno najuticajnijih trendova u uređenju jedne od najvažnijih prostorija u stanu- dnevne sobe.

Prostor za sjedenje u bojama

Ako se za jedan ovogodišnji trend može reći to je svakako trend prostora za sjedenje u raznim bojama. Ovih dana sofe i stolice sve češće viđamo u raznim nijansama zanimljivih boja, kako u javnim tako i u privatnim prostorima. Posebno su u trendu boje dragulja- poput rubin crvene, smaragdno zelene i safirne

Ako vam se sviđa ovaj trend i želite ga isprobati u sopstvenom domu trebate obratiti pažnju na jednu stvar: kada odaberete komad namještaja koji će biti u nekoj zanimljivoj boji to ga automatski pretvara u akcent komad u toj prostoriji. Drugim riječima, taj komad namještaja će diktirati izgled ostatka prostoriji tako da ćete ostatak tonova trebati ’ublažiti’ kako biste postigli odgovarajući efekt. Neutralni tonovi će očima omogućiti da imaju mjesto za odmor te će omogućiti da cijeli dekor izgleda dobro uvezano.

Foto: freshome.com
Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta