7 načina na koje vaše savremeno kupatilo može izgledati luksuzno

Iako je kupatilo obično drugi najzahtjevniji dio doma kada je riječ o renoviranju (kuhinja je ovdje ponosni pobjednik), to ipak ne znači da nije moguće izvesti jednostavne promjene sa značajnim efektom. Ukoliko vam trenutno nisu dostupne mramorne pločice, mesingane kade i temeljna renovacija kako biste osvježili svoje kupatilo i podarili mu elegantan izgled, donosimo sedam ideja kako postići izgled o kojem ste oduvijek maštali uz samo nekoliko jednostavnih izmjena.

Dodajte mjesto za sjedenje

Od jednostavne baštenske stolice do pufnastog taburea, svako elegantno kupatilo treba da ima mjesto na kojem možete udobno i nesmetano sjediti. Za svoje savremeno kupatilo odaberite stolicu od nerđajućeg čelika glatkog minimalističkog dizajna kako biste ostavili što više prostora za noge.

Budite mudri sa prostorom za odlaganje

Imati mjesto za odlaganje stari je važno u svakom prostoru, ali vaše moderno kupatilo će biti još elegantnije ukoliko blazinice i vatu, četkicu za zube i sve druge neophodne sitnice spremite u iste posudice (staklene, metalne, mesingane) umjesto pakovanja u kojima ste ih kupili.

Zamijenite otirač

Stari otrcani otirač će automatski pokvariti taj elegantni moderni izgled koji želite postići. Jedan od najpopularnijih trendova je zamjena platnenih otirača persijskim ili turskim tepihom ili stazom koja će postići inspirativni efekat.

Svakako, ti predivni uzorci i upečatljive boje nisu ono što biste očekivali od izuzetno modernog prostora, ali dokazano je da dodaju mnogo profinjenosti i elegantnosti kupatilima.

Kukice

Uredno i čisto kupatilo je jedan od najlakših načina na koji ćete postići moderan izgled svog kupatila. Stoga, postavite manji obruč za ručnik pored lavaboa gdje vam je potreban. Takođe, postavite obruč za ogrtač, možda najbolje iza vrata. Nemojte zaboraviti ni obruč za peškir pored kade ili tuš kabine koji će vam biti pri ruci poslije osvježavajućeg tuša ili opuštajuće kupke.

Unesite mesing u svoj prostor

Mesing i bakar su onaj dašak stila koji je potreban modernim i savremenim prostorima. Činjenica da se ne radi o hromu, koji je najosnovniji finalni materijal, automatski mijenja kompletan prostor i čini ga grandioznijim.

I ne brinite, nema potrebe da mijenjate sav metal – dovoljni su samo detalji u vidu držača za sapun, ogledala ili posudica za blazinice/četkice za zube.

Dekorišite zidove

Čak i drugačije tapete mogu u potpunosti transformisati izgled vašeg kupatila i učiniti ga posebnim. Ukoliko nemate vremena ili želju za kompletnu renovaciju, a ipak želite primjetnu promjenu, zid je najefektivniji način. To može biti i samo jedan zid ili čak i naglašeni dio, ne nužno kompletna površina. Za elegantan izgled je važno voditi računa o tome da šare ne budu suviše odvažne.

Pospješajte osvjetljenje

Zamjena prosječnih rasvjetnih tijela za elegantni luster ili svjetiljke ne samo da je luksuz, to je i ključni element ukoliko želite da vaše moderno kupatilo bude i funkcionalno i estetski zadovoljavajuće – a ko to ne bi želio?

Izvor: Johannes van Graan

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta