8 negativnih strana otvorenog koncepta stanovanja

Razmišljate o tome da se uskoro prebacite na otvoreni koncept stanovanja? Stalno slušate o ovom konceptu ali niste tačno sigurni o čemu se radi i da li je to prava stvar za vas? U narednom tekstu smo za vas izdvojili najjednostavnija objašnjenja u vezi ovog koncepta ali i njegove negativne strane u koje trebate biti upućeni prije nego što se odlučite na jednu tako veliku životnu promjenu.

Najjednostavnije rečeno, to je kada su kuhinja, trpezarija i dnevni boravak spoje u jednoj prostoriji, bez zidova, eventualno su dozvoljene neke pregrade, ali se podrazumijeva da prostor, kao što mu samo ime kaže, bude potpuno otvoren. ZA vrijeme komunizma, na Balkanu, ovakva vrsta uređenja je bila rijetkost jer su stanovi projektovani tako da je kuhinja bila odvoje na od dnevnog boravka, a ponekad i sama trpezarija. Danas je to drugačije i svi žele otvoreni koncept, a mi se pitamo da li je ovakav način uređenja zaista toliko dobar i ima li svojih mana.

Ovoga puta za vas smo izdvojili negativne strane otvorenog koncepta koje treba da uzmete u obzir prije nego što krenete sa rušenjem zidova.

Teško ćete odrediti centralnu tačku

U velikom prostoru koji treba da bude podijeljen teško ćete odrediti jednu fokusnu tačku koju bi trebalo da ima svaka prostorija.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta