Detalji zbog kojih će svaki dom izgledati moderno

Svaki prostor zahtijeva posebne detalje kako bi se dala ona potrebna završna nota te kako bi enterijer dobio ‘ono nešto’. Često se bojimo unositi previše trendovskih komponenti u strahu da će nam brzo dosaditi i da ćemo vrlo skoro morati u novi ‘makeover’.

Konzolni stolić

KARE design

Ovo je komad namještaja koji se vratio u enterijere na velika vrata. Uski stolići s elegantnim, dugim nogama postavljeni uza zid plijene pažnju gdje god sa su smješteni – od hodnika, preko trpezarije i boravka, pa sve do kupaonice, spavaće i teen sobe gdje imaju ulogu stolića za šminkanje. Idealni su za male prostore jer ne zauzimaju puno mjesta, a istovremeno mogu poslužiti za odlaganje sitnica i detalja kojima ćete postići novu dozu estetike. U uske hodnike rijetko da možemo staviti komode standardnih dimenzija, pa je konzolni stolić savršena i znatno efektnija zamjena. Savršen estetski dodatak je ogledalo iznad njih, koji će imati i svoju praktičnu svrhu. Dodatni skladišni prostor možete u stolićima dobiti ako birate model s ladicama ili dodatnom otvorenom policom.

Okruglo ogledalo

KARE design

Enterijeri su nezamislivi bez ogledala, jer osim svoje praktične namjene, savršen su odabir za male prostorije jer tako dajete dubinu prostoru i vizualno proširujete interes i dovodite svjetlo u njega. No, bitno je znati kakvi oblici su u trendu. Ako odaberete onaj okrugloga ili zaobljenog nepravilnog oblika i stavite ga iznad komode, kamina, u hodnik, iznad stolića za šminkanje ili umivaonika, to će biti puni stilski pogodak. Kako bi se istaknuo oblik, okvir je ovdje u drugome planu i obično je od metala ili drveta, vrlo jednostavne izrade i nenametljiv. Posljednji hit su ogledala u boji i ona s patinom, nerijetko samo naslonjena umjesto pričvršćena na zid. Ovakva okrugla ogledala vole i moderne .

Tabure

LOFT

Taburei već nekoliko godina vladaju dnevnim boravcima kao jedni od najmoćnijih detalja. No, sada u posve novoj ulozi: kao mjesta za skladištenje, u ulozi pomoćnih klub stolića u dnevnom boravku ili noćnih ormarića u spavaćim sobama, ili pak kao savršeni detalji u hodniku. Izvrsno će poslužiti kao dodatno mjesto za sjedenje u malim dnevnim boravcima. U trendu su taburei koji imaju skladišni prostor u svojoj unutrašnjosti, presvučeni baršunom ili nekom njegovom imitacijom kao i oni koji imaju utisnutu dugmad ili pak zlatni metalni obruč na dnu.

Pomoćni stolić

KARE design

Klub stolići, smješteni pored sofe ili ugaone garniture bili su oduvijek zvijezda svakog dnevnog boravka. No, stvari su se malo promijenile u posljednje vrijeme… Naslonjači koji nisu dio sjedeće garniture, kao i pomoćni stolići koji stoje uza njih, postali su ‘in’ kutak. Pomoćni stolići su pravo rješenje za male dnevne boravke, gdje nema dovoljno mjesta za klub stolić, pa se prostor za odlaganje sitnica ovako može raspodijeliti na dvije površine. Isto tako, pomoćni stolići dobrodošli su i u boravcima velike površine, kako bi vam lakše bile dostupne sitnice koje odlažete na stoliće. Pored toga, mali pomoćni stolić pogodan je za bilo koje mjesto u domu – od spavaće sobe gdje ima ulogu noćnog ormarića, hodnika, kupaonice pa sve do trpezarije gdje na njega možete odložiti piće ili tegle s cvijećem.

Tportal

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta