Stvari koje morate znati prije kupovine novog kreveta

Jeste li znali da većina ljudi trećinu svog života provede u krevetu? Svakog dana spavamo, u prosjeku, osam sati, a pored tih osam sati „aktivnog“ spavanja provodimo dodatno vrijeme odmarajući. Upravo iz tog razloga veoma je važno kakav ćete krevet kupiti. 

Udobnost

Najvažnija stvar o kojoj treba da vodite računa kad kupujete krevet je sigurno udobnost, jer ako vam krevet nije udoban, nećete baš najbolje spavati, a to svkakako ne želite. Krevet je dugoročna investicija i zato ga nikako ne kupujte impulsivno.

KARE design

Prije nego što se odlučite provjerite:

  • Kakav je osjećaj ležati na krevetu?
  • Da li je dovoljno mekan da bude udoban i da li je dovoljno čvrst da leđima pruži neophodnu podršku?
  • Da li se prilagođava obliku vašeg tijela?

Odaberite dobar madrac

Madrac je srce vašeg kreveta, dio na koji treba da potrošite najviše vremena i novca jer upravo je on ključ dobrog sna. Uvijek razmišljajte na način da osnova kreveta i madrac treba da čine jednu cjelinu i uvijek na njih gledajte tako, nikako odvojeno.

KARE design

Ako uglavnom spavate na leđima onda vam preporučujemo nešto mekši madrac, ako pak spavate na leđima onda bi trebalo da odaberete nešto čvršći madrac. Najbolje bi bilo da odete u prodavnicu i neko vrijeme ležite na madracu pa tek onda odlučite. Nemojte da vam bude neugodno da testirate madrac u prodavnici.

Prava veličina kreveta

Neko osnovno pravilo jeste da kupite najveći krevet koji vam može stati u sobu.  Što veći krevet, to ćete imati više prostora, logično. Kada birate veličinu kreveta, uzmite u obzir da treba nesmetano da prolazite oko njega te da bez problema ostvarate vrata svih ormara, komoda koje imate.

KARE design

To naravno znači da prije kupovine kreveta treba da izmjerite sobu da se ne bi desilo da kupite krevet koji nikako ne paše u vašu sobu.

Kako isprobati madrac?

Ono na osnovu čega sigurno nećete moći procijeniti da li je krevet dobar ili ne jeste ako budete sjeli na rub kreveta i malo „skakutali“. Da biste procijenili da li vam madrac odgovara biće vam potrebno najmanje 10 minuta. Nemojte da se stidite da legnete na krevet i okrenete se u sve poze.

KARE design

I još nešto, nikako nemojte ići u kupovinu novog madraca i kreveta kad ste umorni, jer će vam u tom stanju svaki biti dobar. 

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta