Kako osvježiti izgled svog doma?

Svi smo iskusili ono da koliko god možda prvobitno voljeli svoj prostor, poslije nekog vremena se naviknemo toliko da nam prestane biti poseban i izgubimo onaj naročiti osjećaj zadovoljstva njime. Ono što je u takvim situacijama najbolje uraditi jeste da ga osvježite – promijenite neke sitnice, dekorišite ga malo drugačije, dodajte neke nove detalje. Donosimo sedam jednostavnih ideja za osvježenje doma.

Promijenite sto

Miotto

Zbog same svoje veličine, stolovi privlače mnogo pažnje i značajni su kako funkcionalno tako i estetski. Bilo da je riječ o radnom stolu za kojim provodite više vremena ili trpezarijskom stolu koji zauzima centralno mjesto jedne prostorije, ili makar njenog dijela, promjena stola će definitivno uticati na čitavu atmosferu prostorije. Ukoliko ga ne želite u potpunosti mijenjati, sto možete prefarbati, promijeniti gornju ploču ili stolnjak, izmijeniti ukrase na njemu ili unijeti (nove) jastučiće za stolice. Činiće vam se kao da imate u potpunosti drugu prostoriju!

Uvedite zlato ili srebro

KARE design

Kada u svoj prostor želite unijeti nešto posebno, učiniti ga elegantnim ili naglasiti određene detalje, učinite to metalik nijansama. Detalji u boji zlata ili srebra se uklapaju u gotovo se stilove, a izbor je beskonačan. Igrati se možete različitim figuricama, svijećnjacima, ukrasima za zavjese, ramovima za slike, fotografije ili ogledala, saksijama, ukrasnim činijama… Sve dolazi u obzir.

Ubacite poslužavnike

KARE design

Davno je prošlo vrijeme kada su stvari imale samo jednu, i to onu najočigledniju, primjenu. Danas se sve može koristiti na više načina, te se višestrana funkcionalnost spaja sa estetikom. Jedan od divnih primjera toga je i upotreba različitih ukrasnih poslužavnika u svrhe dekoracije. Poslužavnici svih oblika, boja i dezena su vrlo zgodni dodatak policama, stolićima i drugim površinama a na njih možete staviti druge ukrasne predmete, poput figurica ili saksija. Pustite mašti na volju i oživite svoj prostor bojama!

Promijenite boju zida

KARE design

Zidovi su neispisano platno i okvir našeg majušnog svijeta. Zašto im onda ne bismo posvetili pažnju koju zaslužuju? Prefarbajte ih u neku drugu boju, promijenite tapete ili iscrtajte nešto po njima i dobili ste instant transformaciju kompletnog prostora. Još jedna ideja je i posebno naglašavanje samo jednog (dijela) zida u prostoru, bilo naročitom bojom ili dezenima po njemu. Izuzetno je efektno, a iziskuje manje posla od osvježavanja svih zidova neke prostorije.

Jastučići!

KARE design

Jastučići su jedna od onih stvari koje svojim prisustvom ili odsustvom bitno određuju atmosferu čitave prostorije. Takođe predstavljaju spoj funkcionalnog i dekorativnog, a opcije i mogućnosti su zaista beskonačne. Možete ih mijenjati sezonski ako želite da uskladite dekor sa godišnjim dobom ili ih držati dok ne poželite promjenu u svom okruženju. Izrazito lako i jednostavno se mijenjaju, a značajno utiču na cjelokupan ugođaj.

Promijenite zidne ukrase

Miotto

Ako ne želite da mijenjate išta u vezi sa svojim namještajem, a ipak želite uvesti neku promjenu u svoje okruženje, predlažemo da razmotrite zidove. Staru dekoraciju možete promijeniti ili uvesti novu ukoliko je do sada niste imali. Odaberite sliku ili tapiseriju koja se u slaže sa tonovima u vašoj prostoriji ili nešto što u potpunosti odudara i učinite svoj prostor posebnim. Možete napraviti kolaže svojih fotografija ili dekorativnih ogledala, izložiti svoje kolekcije nečega, ukrasne tanjire ili korpe… Toliko je mogućnosti!

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta