Nekoliko načina da vaš dom ukrasite tapetama

Prije nekoliko decenija tapete su bile glavni ukras zidova u mnogim našim domovima, onda ih neko vrijeme nije bilo, a sad su se vratila na velika vrata, ali sa sasvim drugačijim uzorcima i novim načinima dekorisanja.

Zaboravite na to da kompletne zidove obložite tapetama od poda do tavanice. One treba da budu namještene sa ukusom, da se uklapaju u određen kutak sobe, uz neki dio nameštaja, da sa njim čine cjelinu. To obično bude par komada tapete istog uzorka na jednom dijelu zida.

Uzorci i uklapanje

Najbolje bi bilo da prvo razmislite o temi koja dominira u prostoriji, koju želite da ukrasite tapetama. Nije preporučljivo ni da to sve mnogo odudara od ostatka kuće ili stana, ali malo osvježenja nije na odmet. Ako vam je čitav stan uređen u putničkom, avanturističkom duhu, onda tapeta sa starom mapom svijeta odlično može da se uklopi na zid kraj koga stoji udobni kauč sa velikim kovčegom ili koferom umjesto stolića i držačem za pića u vidu globusa. Ako je riječ, recimo, o vikendici na moru, uz morske elemente i ukrase odlično će se uklopiti tapete sa sidrom i užadima.

Dječije sobe su najlakše za urediti. Bilo kakav “bebi motiv” će se odlično uklopiti kraj kreveca. Oblijepite, recimo, lampu sa istim uzorkom i stavite kraj kreveca stolicu na ljuljanje.

Tapete možete zalijepiti i vodoravno u vidu dugih traka. Recimo, uzorak sa auto trkama je odličan za sobu za dječake. Postoje i tapete koje imaju naslikan fudbalski go.

Gde još da ih zalepite

Nisu tapete više namenjene samo za zidove. Sa njima možete obložiti karton i uokviriti ih kao da je reč o umetničkoj slici. Zalijepite ih preko starog stola, obložite namještaj, lampe, …

Da biste dobili nove divne držače za olovke ili čak kašike i viljuške, samo stare limene posudice obložite samoljepljivim tapetama zanimljivih uzoraka.

Ponudu naših tapeta pogledajte OVDJE.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta