Kako odabrati pravu veličinu tepiha?

Tepisi su neizostavan dio uređenja svakog doma, oni prostoriju čine toplijom ili kako mi to volimo reći „ušušnijom“. Istp tako, pomoću tepiha u prostoriju možete unijeti dašak boje, teksture i dezena.

Jeste li se ikada zapitali kako na pravi način da odaberete veličinu tepiha?

Biranje tepiha može biti priličan izazov pa se često desi da ljudi nabave ili prevelik ili premali tepih za prostoriju koju namjeravaju urediti.  Evo šta kažu eksperti.

Veliki tepih ima tu sposobnost povezivanja prostora za sjedenje, tačnije centralnog dijela dnevnog boravka.  Tepih bi trebalo da bude dovoljno veliki da nogari svih djedećih elemenata budu na njemu. Ako to niste postigli onda imate previše mali tepih.

KARE design

Ako pak želite ostaviti tepih koji je mali, onda na njega stavite samo prednje nogare namještaja to može savršeno funkcionisati ako je namještaj postavljen uz zid što je najčešće slučaj sa ugaonim garniturama i sofama. Stručnjaci kažu da postoji još jedna opcija postavljanja tepiha, a to je da je sav namještaj udaljen od njega, a da se na njemu nalazi samo klub stolić.

Ono što svakako ne želite jeste da tepih svojom veličinom izgleda nadmoćno u odnosu na ostali namještaj. Kako ćete znati da je tepih prevelik? Ako pored svog namještaja dodiruje i zidove onda je definitivno prevelik.

Miotto

Kad je u pitanju trpezarija tepih treba da bude dovoljno veliki da na njega stanu sve stolice i da ne silaze sa tepiha kad ih pomjerate da biste sjeli. 

Spavaća soba je izuzetak kad je u pitanju kupovina tepiha za istu zato što u spavaćoj sobi nije neophodno tepihom obuhvatiti sav namještaj. Dovoljno je da tepih obuhvata dvije trećine kreveta, a svakako ga možete postaviti tako da je na njemu cijeli krevet kao i nloćni ormarići.

KARE design

Prije kupovine namještaja obavezno izmjerite protoriju, razmislite o samom rasporedu namještaja i posavjetujte se prodavačem.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta