Šta je to tranzicioni dizajn?

Svi mi znamo da je tranzicija prelaz sa jednog mjesta na drugo, ali jeste li se ikada zapitali šta to znači kad je u pitanju uređenje enterijera? Izraz tranziconi ili prelazni dizajn se među dizajnerima koristi kada se opisuje prostor koji je spoj modernih i tradicionalnih elemenata. Kombinovanjem dva stila u jednom prostoru uglavnom dobijamo kohezivan prostor.

Tranzicioni ili prelazni dizajn je u posljednjih nekoliko godina veoma popularan kad je uređenje u pitanju, a sami dizajneri primjećuju porast broja klijenata koji žele spojiti veoma različite stilove u svom domu. Ako razmišljate o ovom načinu uređenja, treba da znate da njega nije jednostavno iznijeti, da za to treba imati dosta iskustva i mjere jer je granica između tranzicionog dizajna i haosa prilično tanka. 

Tranzicioni dizajn je umjetnost miješanja stilova

Uspješan dizajn ovog tipa je kao što smo već napomenuli dobra kombinacija modernog i tradicionalnog. Iako postoji mnoštvo interpretacija ovog dizajna postoji nekoliko osnovnih karakteristika koji ga odlikuju.

Ostanite neutralni kad je u pitanju izbor boja. Važno je da komadi namještaja sami po sebi budu zvijezde prostora.

Uvrstite teksturalne elemente kao što su drvo, staklo, ratan, razne tkanine, željezo i metal.

Ograničite upotrebu aksesoara jer ćete dodati razne artističke detalje kroz namještaj raznih tekstura. Ako dodate i previše aksesoara to neće dobro izgledati. 

Odaberite upečatljivu umjetnost. Dovoljno je da odaberete jedan komad koji neće proći nezapaženo.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta