Otkrijte zašto je januar idealno vrijeme za malo rizika pri uređenju doma

Trenutno se nalazimo negdje na sredini zimskog perioda i vrlo je vjerovatno da imate otprilike istu svakodnevnu rutinu: ujutro odlazite na posao i jedva čekate povratak kući gdje se nakon ručka najviše volite zamotati u deku i uživati u odmoru. Provodite više vremena kod kuće nego tokom ostatka godine i čini se kako je proljeće vijekovima daleko.

Budući da provodite više vremena nego obično kod kuće vjerovatno primjećujete neke stvari u domu koje biste voljeli promijeniti i preurediti. Možda ste za početak uradili ’generalku’ i počistili sve one kutke u kojima se već dugo nakupljaju gomile prašine i nepotrebnih sitnica. Ako ste to već uradili spremni ste za redizajn a ovo su razlozi zašto je januar najbolji mjesec u godini za projekte ove vrste.

Nećete toliko često primati goste

Teško je da se odlučite za bilo kakav ozbiljniji projekt redizajna dok vas konstantno posjećuju drugi ljudi ali nakon što se završe svi praznici i slave nastupa period zatišja. Iz ovog razloga imate odličnu priliku da isprobate nešto ludo poput farbanja samo jednog zida u neku jarku boju ili postavke velikog lustera neobične boje bez straha od komentara drugih ljudi. Radi se o vašem domu i važno je da te promjene vas usrećuju. I tačka.

Foto: apartmenttherapy.com
Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta