Organizujte dnevni boravak za samo 30 minuta!

Organizacija dnevnog boravka može biti pravi izazov zato što je to jedna od sigurno najprometnijih prostorija u domu i ima više funkcija. To bi trebalo da bude mjesto za odmor, zabavu, igru, pa čak i za vježbanje.

Upravo iz tog razloga, uopšte ne čudi što je dnevni boravak kod većine ljudi uvijek u haosu. Na svu sreću, postoji nekoliko sjajnih trikova koji će vam pomoći da organizujete dnevni boravak za samo pola sata.

Uklonite strane predmete

Uzmite jednu korpu, obiđite prostoriju uzduž i poprijeko pa pokupite sve što po vašem mišljenju ne pripada u dnevni boravak.  Stvari pospremite u prostorije kojima pripadaju.  Već nakon ove akcije sve će izgledati mnogo organizovanije nego što je bilo. 

Napravite dom za izgubljene predmete

Ako se među stvarima nađu i one koje ne pripadaju u dnevni boravak, ali jednostavno ne znate gdje biste ih stavili, možda bi bilo dobro da napravite posebno mjesto za takve predmete.  Nabavite neke ukrasne kutije koje će se lijepo uklopiti u prostor i takve predmete stavljajte u njih, gledajte samo da imaju poklopac da sve izgleda urednije. 

Uklonite „zone katastrofe“

Svaki dnevni boravak ima one zone koje su prepune stvari koje tu ne pripadaju i uglavnom se nalaze ispod klub stolića, na stolu, u nekim policama.  Pokušajte u potpunosti ukloniti ove zone iz svog doma.

Razmislite o funkcionalnosti

Dobro promislite da li vam u dnevnom boravku nedostaje nešto zbog čega bi taj prostor bio funkcionalniji. Ako vam često padne na pamet da zapisujete nešto dok sjedite na kauču i da često ustajete do kuhinje ili radne sobe, onda bi bilo pametno da u dnevni boravak stavite blok i olovku.

Riješite se jednog komada namještaja

Dobro se osvrnite oko sebe, pogledajte svaki predmet u dnevnom boravku i na kraju odlučite kojeg od njih ćete se riješiti. Sigurno u ćošku imate neku stolicu koja je klimava i na njoj niko nikada ne sjedi. Možda je to tabure koji više smeta nego koristi, a možda je to neka lampa koja vam je u radnji izgledala „baš lijepo“. Samo jedna stvar manje učiniće da vaš prostor izgleda svježije i funkcionalnije. 

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta