Željećete da nikada ne izađete iz ovih potkrovlja!

Potkrovlje ili tavan je uglavnom onaj prostor u koji se smještaju one stvari koje se koriste rijetko do nikad, a s kojima ipak ne želite da se rastanete. U filmovima su popularna i kao mjesta na kojima se skriva babaroga i odakle nas vreba. Možda je to rezultat upravo takvog predstavljanja u medijima, ali generalno postoji tendencija za izbjegavanjem potkrovlja ili tavana što je to više moguće.

Međutim, vlasnici sve više otkrivaju da je potkrovlje zapravo sasvim lijepo iskoristiv prostor koji nudi mogućnost prostora za spavanje, odmor, posao ili šta god vam već na um padne.

Ukoliko imate spuštene ili zakrivljene plafone, kako biste prostor učinili što svjetlijim okačite krupnije rasvjetno tijelo u najviši dio prostorije. Za što manje zagrijavanje i veću energetsku efikasnost preporučujemo LED svjetla. Pored centralnog osvjetljenja na sredini prostorije, potrebno je dodatno osvijetliti i mračne uglove kako bi prostor djelovao što veće i prozračnije.

Za šta bi, dakle, moglo poslužiti potkrovlje?

Luksuzna spavaća soba

Pored toga što dodatna spavaća soba podiže vrijednost vaše nekretnine, ovo rješenje je takođe veoma praktično. Zona za spavanje koja se nalazi na zasebnom spratu će biti mirnija od ostatka doma te tako omogućavati kvalitetniji odmor, a dodatni prostor za odlaganje stvari nikada nije na odmet. Takođe će prijatelji i porodica koji prenoće kod vas daleko više cijeniti vaše gostoprimstvo ukoliko imaju zaseban kutak… ili sprat.

Biblioteka/dnevni boravak

Zamislite da sve svoje knjige uredno posložite u predsoblju…. skupa sa udobnim mjestom na koje možete sjesti, opustiti se i uživati u čitanju. Ukoliko pak više volite vizuelne medije, potkrovlje možete pretvoriti u multimedijalni centar i opremiti ga televizorom sa velikim ekranom, konzolama za video igre i slično.

Kancelarija

Kućna kancelarija zašuškana u potkrovlju koje ima prozor sa pogledom je sjajno tajno skrovište koje vam omogućava da radite u miru – savršeno za domaćinstva u kojima borave djeca ili ako dijelite svoj životni prostor sa cimerima. Ugodna boja zidova i stilska dekoracija će prostor učiniti još privlačnijim i dati vam elana za rad.

Prostorija za hobi

Potkrovlje takođe može biti i miran kutak u kome ćete uživati u šivenju, slikanju, vježbanju instrumenta ili bilo kom drugom hobiju. Samo vodite računa o tome da imate dovoljno svjetlosti i vazduha kako biste se mogli u potpunosti prepustiti onome što vas usrećuje.

Dječija soba

Prostor za djecu koji je fizički malo udaljeniji od ostatka će koristiti i roditeljima i djeci. Djeca obožavaju ovaj osjećaj nezavisnosti koji dobijaju, a roditeljima manje smeta buka u toku različitih igranja. Sopstveno malo sklonište će im raspaliti maštu za najrazličitije scenarije koje će obožavati i oni i njihovi drugari. Vodite računa o bezbjednosti prostora i tome da bude dovoljna mjesta na koje mogu spremiti sve igračke kao i da je prostor dovoljno topao i udoban.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta