5 ideja za uređenje enterijera za jesen i zimu

Ma koliko mi to poricali, ljeto nam se polako, ali sigurno bliži kraju i vrijeme je da razmišljamo o uređenju doma za jesen i zimu. Mi imamo nekoliko sjajnih ideja.

Mada stilove možemo kombinovati po želji, usaglašenost paleta boja, kao i njhovog hemijskog sastava je ipak na prvom mestu. Za najbolje rezultate, bez obzira da li koristite boje za zidove ili za drvo i metal, preporučljivo je odabrati boje istog proizvođača.

Trendovi u dizajnu mogu nam stići iz potpuno neobičnih izvora i krajeva. Nakon danskog “hygge” stila, i skandinavskog “lagom-a”, ulazimo u wabi-sabi eru inspirisanu japanskom filozofijom iz 15. vijeka, u kojoj se naglašava nesavršenstvo i prirodnost.  U svijetu dizajna, pričamo o upotrebi drveta i lana, neutralnih boja, organske stilizacije i oblika.

Wabi-sabi stil oslobađa stega perfekcionizma, kreće se ka ručno rađenim materijalima i komadima nameštaja, “nedovršenom” i blago “pogužvanom” izgledu.

Crni komfor

Savršeno za zaljubljenike u crnu. Ove bogate nijanse pružaju nam postizanje elegantnog ambijenta. Za sve koji nisu ljubitelji crnih zidova, trend možemo ispratiti i tek po kojim detaljem, koji bi naglasio estetiku prostora, poput police, rama za slike ili činije.

Mornarsko plava

KARE design

Za sve koji vole tamne nijanse, a žele da zaobiđu crnu. Ukombinovana sa bijelom bojom i drvenim nameštajem, daje prostoriji sofisticiranost i ozbiljniji, prirodan izgled.

Boho

Design house by LOFT

Stil kom se uvek vraćamo. Dolazi nam od starih putnika iz centralne Evrope. Dozvoljava kombinaciju elemenata različitih kultura, i idealan je za sve koji žive nekonvencionalnim umjetničkim životom i one koji žele da se izraze na ovaj način. Boje, detalji, šare, prirodni materijali, razigranost i ušuškanost – to je ono što boho čini pravom rapsodijom.

Da ne bismo otišli predaleko u šarenilu, ipak preporučujemo potpuno bijelu boju zidova, ili kombinovanje akrilne bele boje sa tonerima da se dobiju pastelne nijanse. Na ovaj način lako uklapamo ostatak detalja u prostor.

Zlatni detalji

KARE design

Nezaobilazni elementi našeg doma! Lijepo se uklapaju u prostor, od bijelih do tamnih nijansi zidova i boho stila. Najbolje je da ih uvedemo u prostoriju manjim detaljima, kako bismo održali balans među elementima.

Samo pink

KARE design

Koja boja više naglašava kreativnost od pink? Kombinovana u različitim nijansama, od starinske prašnjave roze do svetlijih nijansi, uliva toplinu i pozitivnu energiju. Lijepo se uklapa sa sivim i metalik nijansama ili tamnijim neutralnim bojama.

Da li će se naći u vašem domu kroz komad nameštaja ili čitavu prostoriju, svakako je lijepo podesiti svoj mali zimski svet na ružičasto. 

Komentariši

Zatvori

Loft Design House

Namještaj, tapete, tepisi dekori i zavjese, dekoracije, rasvjeta

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema proizvoda u korpi.

Loft Design House

Namještaj, tapete, tepisi dekori i zavjese, dekoracije, rasvjetaValuta