5 ideja za uređenje enterijera za jesen i zimu

Ma koliko mi to poricali, ljeto nam se polako, ali sigurno bliži kraju i vrijeme je da razmišljamo o uređenju doma za jesen i zimu. Mi imamo nekoliko sjajnih ideja.

Mada stilove možemo kombinovati po želji, usaglašenost paleta boja, kao i njhovog hemijskog sastava je ipak na prvom mestu. Za najbolje rezultate, bez obzira da li koristite boje za zidove ili za drvo i metal, preporučljivo je odabrati boje istog proizvođača.

Trendovi u dizajnu mogu nam stići iz potpuno neobičnih izvora i krajeva. Nakon danskog “hygge” stila, i skandinavskog “lagom-a”, ulazimo u wabi-sabi eru inspirisanu japanskom filozofijom iz 15. vijeka, u kojoj se naglašava nesavršenstvo i prirodnost.  U svijetu dizajna, pričamo o upotrebi drveta i lana, neutralnih boja, organske stilizacije i oblika.

Wabi-sabi stil oslobađa stega perfekcionizma, kreće se ka ručno rađenim materijalima i komadima nameštaja, “nedovršenom” i blago “pogužvanom” izgledu.

Crni komfor

Savršeno za zaljubljenike u crnu. Ove bogate nijanse pružaju nam postizanje elegantnog ambijenta. Za sve koji nisu ljubitelji crnih zidova, trend možemo ispratiti i tek po kojim detaljem, koji bi naglasio estetiku prostora, poput police, rama za slike ili činije.

Mornarsko plava

KARE design

Za sve koji vole tamne nijanse, a žele da zaobiđu crnu. Ukombinovana sa bijelom bojom i drvenim nameštajem, daje prostoriji sofisticiranost i ozbiljniji, prirodan izgled.

Boho

Design house by LOFT

Stil kom se uvek vraćamo. Dolazi nam od starih putnika iz centralne Evrope. Dozvoljava kombinaciju elemenata različitih kultura, i idealan je za sve koji žive nekonvencionalnim umjetničkim životom i one koji žele da se izraze na ovaj način. Boje, detalji, šare, prirodni materijali, razigranost i ušuškanost – to je ono što boho čini pravom rapsodijom.

Da ne bismo otišli predaleko u šarenilu, ipak preporučujemo potpuno bijelu boju zidova, ili kombinovanje akrilne bele boje sa tonerima da se dobiju pastelne nijanse. Na ovaj način lako uklapamo ostatak detalja u prostor.

Zlatni detalji

KARE design

Nezaobilazni elementi našeg doma! Lijepo se uklapaju u prostor, od bijelih do tamnih nijansi zidova i boho stila. Najbolje je da ih uvedemo u prostoriju manjim detaljima, kako bismo održali balans među elementima.

Samo pink

KARE design

Koja boja više naglašava kreativnost od pink? Kombinovana u različitim nijansama, od starinske prašnjave roze do svetlijih nijansi, uliva toplinu i pozitivnu energiju. Lijepo se uklapa sa sivim i metalik nijansama ili tamnijim neutralnim bojama.

Da li će se naći u vašem domu kroz komad nameštaja ili čitavu prostoriju, svakako je lijepo podesiti svoj mali zimski svet na ružičasto. 

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta