Dekoracije iz bakine kuće koje nikada neće izaći iz mode

Ako kojim slučajem niste primjetili moda se vraća, kako u garderobi tako i u uređenju enterijera.  Postoji nekoliko sitnica koje su naše bake imale u svojim domovima, a koje nikada neće izaći iz mode I dana danas možete dekorisati sa njima. 

Heklanje

Možete li zamisliti bakinu kuću bez heklanja na televizoru, stolovima, policama? Mi jednostavno ne možemo. Heklanje je i dan danas trendi možete ga uvrstiti u dekoraciju svog modernog doma, samo na malo drugačije načine. Možete ih ukoviriti I staviti na zid, a možete I od različitih tabletića napraviti jedan veliki stolnjak. 

Tapete sa cvjetnim uzorkom

Kao što smo nekoliko puta napomenuli, tapete su se vratile na velika vrata. Možete ih kupiti u raznim bojama I dezenima, a onaj cvjetni kakav sui male naše bake je I dalje u trendu. Savjetujemo vam samo da ne pretjerujete, da odaberete jedan zid spavaće sobe ili trpezarije I da ga obložite cvjetnom tapetom.

Kredenci

Kuhinjski kredenci u kojima je uredno posloženo suđe nikada neće izaći iz mode je rim jednostavno ne damo. Taj detalj savršeno će se uklopiti čak I u najmodernije opremljene kuhinje. Možete ih kupiti nove, a da izgledaju kao stare ili možete malo dotjerati stari bakin.

Ukrasni tanjiri

Skupite bakine tanjire koje je ona skupljala godinama i okačite ih na zid. Ovaj detalj će vašoj kuhinji ili trpezariji dati onaj štih koji će vas uvijek podsjećati na djetinjstvo, dom, bakine kolače. A upravo time treba da odiše svaka kuhinja.

Kuhinjske kutije za namirnice

Imate li vi u svojoj kuhinji one kutije na kojima piše šećer, so, brašno…? To su stvari kojima vrijeme definitivno nikada neće proći, a sjajno je što ih možete prilagođavati svom stilu. One mogu biti onaj dašak jarke boje u kuhinji, simpatičan detalj ili jednostavno praktična pomagala.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta