6 ideja za dekoraciju klub stolića

Svi uživamo u pogledu na lijepo uređen klub stolić koji će zaokružiti izgled kompletnog dnevnog boravka. Ako stolić u dnevnoj sobi posmatrate kao više od mjesta na koje ćete spustiti piće i knjigu ili dvije, možete stvoriti stilizovan dodatak cjelokupnom uređenju svog životnog prostora.

Kada je riječ o dekorisanju klub stolića, prva stvar o kojoj valja voditi računa jeste funkcionalnost. Predivna izložba knjiga i sitnica je vrlo ugodna, ali važno je ostaviti i dovoljno mjesta za piće, grickalice, daljinski upravljač i bilo šta drugo što bi vam moglo zatrebati pri ruci. Preporučena veličina ukrasa ne bi trebala prelaziti 1/3 ukupne površine stola.

Jednom kada procijenite kako zapravo koristite svoj stolić i koliko mjesta imate za ukrašavanje, potražite inspiraciju u našim idejama.

Cvjetni aranžmani, sobno bilje, mirisne svijeće i stilizovani podmetači za čaše nisu postali klišeji slučajno i bez razloga. Dodajte tome i časopis ili koju knjigu da vam se nađe pri ruci kada poželite da se odmorite i opustite i vaš klub stolić je spreman.

A tu su i druge ideje.

Elegancija stakla

Staklo automatski dodaje osjećaj sofisticiranosti i elegantnosti vašem eksponatu. Staklena vaza sa suhim cvijećem, stakleni svijećnjaci sa mirisnim svijećama ili različite staklene figurice su sasvim lijepa dekoracija.

Boje

Ponovite boju prisutnu na zidovima, kauču, jastučićima, tepihu, paravanima ili nekoj umjetnini koja se nalazi u blizini i zaokružite izgled svog dnevnog boravka u jednu skladnu cjelinu. Ukoliko su ostale boje u prostoriji svijetle i neutralne, stolić je idealno mjesto za stvaranje efekta kontrasta nekim upadljivim detaljima.

Teksture

Uspješna kombinacija boja i tekstura će biti pravi pogodak, a ako se poigrate i visinama predmeta ispred vas stvorićete pravi fokus pažnje u prostoriji. Knjige, vaze, sitniji predmeti; staklo, tekstil, drvo i metal uz pažljivo aranžiranje mogu izgledati skladno i elegantno ili razigrano i opušteno.

Sezonski ukrasi

Ukoliko redovno mijenjate svoju dekoraciju vaš dnevni boravak će uvijek izgledati svježe, a ukrasi vam neće dosaditi. To je istovremeno najjednostavniji način da brzo i lako unesete izmjene u svoj prostor. Proljećno cvijeće, morski motivi, jesenje lišće i šišarke, zimzelene grančice samo su neke od ideja kako preseliti prirodu na stolić u dnevnom boravku.

Unikatni stolići

Samo zato što smo navikli na klasične klub stoliće ne znači da ne postoje i druge opcije. Umjesto jednog većeg stola možete iskombinovati nekoliko manjih koje ćete uklopiti u skladnu cjelinu. Dodani ugođaj ćete napraviti ako se opredijelite za različite visine ili boje stolića koje sklapate. Takođe, umjesto drveta, stakla ili metala možete iskoristiti stare kofere koje ćete stabilno naslagati jedne na druge ili ram stola zamijeniti redom knjiga preko kojih ćete staviti staklo.

Ukrasna kutija

Ukoliko vaš stolić nema ladicu, kutija je zgodno mjesto na koje možete potrpati sve one neugledne a potrebne sitnice koje valja imati na dohvatu ruke u dnevnom boravku – daljinski upravljač, rezervne baterije, upaljač ili šibice za mirisne svijeće, pa zašto ne i časopise. Kutije su dostupne u gotovo svim veličinama, oblicima i dezenima pa smo sigurni da ćete uspjeti pronaći nešto što se uklapa u koncept vašeg prostora.

Ostanite otvoreni za nove ideje i ne plašite se promjena i eksperimentisanja.

Izvor: Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta