7 ideja za dekoraciju prostora za Dan zaljubljenih

Ako volite slaviti ljubav, onda je Dan zaljubljenih vjerovatno jedan od vaših omiljenih dana u godini. Naravno, i za vrijeme bilo kog drugog praznika možete iskazivati zahvalnost i ljubav svojim prijateljima i porodici, prepustiti se prazničnom duhu i uživati u obilnom obroku, ali Dan zaljubljenih je jedini praznik za koji sebe i svoj prostor uvijamo u cvijeće i ružičasto.

Zato smo vam odlučili predstaviti nama nadraže ideje za ukrašavanje prostora u duhu Dana zaljubljenih koje će vam pomoći da podijelite ljubav sa svima koji uđu u vaš dom, kancelariju ili učionicu.

Elegantna ružičasta postavka stola

Svoj sto za ručavanje možete učiniti elegantno romantičnim ako postavite nježni ružičasti stolnjak, a za središte odaberete cvjetni aranžman sa ružičastim elementima. Dodatnu nježnost izgleda i intimnost atmosfere ćete postići ako dodate i svijeće. Uz ružičasto se odlično slaže zlatni metal, pa bi idealno bilo ukoliko bi vam je pribor za jelo, svijećanjak ili drugi detalji mogli biti u toj boji. Zbog većeg kontrasta i naglašavanja, opredijelite se za bijele ili svijetlo krem salvete.

Vijenci za vrata

Iako smo navikli da se ukrasni na vrata pretežno postavljaju za zimske praznike, ne vidimo razlog zašto iglice ne biste zamijenili cvijećem i tako unijeli boju i energičnost u svoj prostor. Možete nabaviti pravi ili vještački vijenac od cvijeća u bilo kojoj boji ili veličini želite. Pa ipak, s obzirom da je riječ o Danu zaljubljenih, preporučujemo nešto ružičasto i nježno.

Cvjetni aranžmani

Ništa nas ne asocira na proljeće i Dan zaljubljenih više od cvijeća. Osvježite svoj prostor tako što ćete u njega unijeti što više buketa cvijeća ili sobnih biljaka koje će vam ostati sustanari i nakon praznika. Samo se pobrinite da odaberete one koje će biti u cvatu za ovaj posebni dan.

Ukrasite zid

Osvježite izgled svoje prostorije i transformišite zid. Neka vam za ovaj praznik nova fokalna tačka bude ljubav. Nabavite ružičasti (jer kako drugačije za dan  Zaljubljenih?) ram za slike a unutra pokačite slike sebe i partnera, porodice i čestitki za Valentinovo koje ste dobili. Lijep dodatak će biti i papirni ukrasi u obliku srca ili cvijeća. Ukoliko volite urednost, to može biti postavljeno simetrično i u paralelnim linijama, a ako ste više pobornik razigranosti i kreativnog nereda možete se poigrati sa rasporedom.

Minimalistička postavka stola

Najbolja stvar kod romantičnog izgleda stola jeste njegova jednostavnost. Ukoliko ne želite obilje dekoracije i pompeznost, iskoristite elemente koje već imate. Svoje uobičajene tanjire i pribor za jelo učinite posebnim tako što ćete im dodati ružičaste salvete i cvjetni aranžman poput nježnih tulipana ili ružičastih ruža. To je to, spremni ste za romantičnu večeru!

Jastučići

Ružičasti jastučići na kauču i foteljama i ružičasti podmetači za stolice u trpezariji su brz, udoban a efikasan način na koji svoj dom možete prilagoditi Danu zaljubljenih u čas posla. Jastučiće je moguće naći u različitim nijansama i veličinama, pa smo sigurni da ćete pronaći nešto za sebe.

Baloni

Baloni sami po sebi dolaze u svim zamislivim nijansama i ogromnom izboru boja koje je moguće kombinovati i aranžirati kako god poželite. Možete napraviti luk od različitih nijansi ružičastih balona ili im dodati i bijelu te tako ulazak u prostoriju učiniti zaista posebnim. Odlično će funkcionisati i kao zidni ukasi ako ih polijepite, ali i kao dekoracija za sto ili policu u vidu buketa. Pustite mašti na volju!

Izvor: Julijana Labianca / Good Housekeeping

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta