Boje koje će transformisati vaš hodnik, trpezariju, dnevnu i spavaću sobu

Mnoga istraživanja su pokazala da boje utiču na naše raspoloženje mnogo više nego što mislimo. Svaka boja ima određeno značenje tako je uobičajeno da se za crvenu smatra da je boja strasti i uzbuđenja, za plavu da djeluje umirujuće a žutu da budi vedrinu i podstiče intelektualni rad. Boje utiču u velikoj mjeri na razne aspekte naših života pa tako i na uređenje enterijera.

Ponekad je prilično teško pronaći odgovarajuću boju za zidove doma pa se uglavnom odlučujemo za neke neutralne tonove sa kojima ako ne možemo pogriješiti kako bismo umanjili mogućnost rizika. Ako vam je pak stvarno dosadilo da su vam zidovi jednolični, blijedi i bez živosti onda je krajnje vrijeme za promjenu.

Jedan od jednostavnijih načina da se odlučite za neku boju jeste da promotrite detalje omiljenih stvari u prostoriji, tepih, jastuk ili neku sliku pa da jedan zid obojite u tu boje. Boju zida možete birati i prema garderobi koju najčešće nosite. S druge strane postoji nekoliko nijansi koje će vaš životni prostor promijeniti iz korijena.

Upečatljivo predsoblje

Predsoblje je uvijek malo i možete da eksperimentišete kada su boje u pitanju. Slobodno koristite neke tamnije nijanse poput mornarsko plave, ljubičaste ili tamno crvene.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpi



Valuta