Beton- hit materijal u uređenju enterijera

Beton smo do prije nekoliko godina viđali gotovo isključivo u podrumima, garažama i prostoru oko kuće. On najčešće nije posmatran kao materijal koji se treba unositi u dom ali to se od skora poprilično promijenilo.

Raste popularnost trenda korištenja betona u uređenju enterijera tako da ga sve češće viđamo u raznim varijantama za opremanje svih prostorija u domu. Beton se tako koristi za oblaganja podova te izradu polica,umivaonika, kuhinjskog ostrva i različitih vrsta namještaja. Polirani beton karakterističan je zbog svoje glatke i zanimljive teksture, a postoji i matirana varijanta koja je vrlo otporna na vodu i prljavštinu.

TRANSFORMIŠITE PROSTOR UZ OVE DETALJE VELIKIH DIMENZIJA

Ako ste u potrazi za nekim građevinskim materijalom koji će se odlično uklopiti u sve vrste stilova, poput minimalističkog, industrijalističkog i boemskog, i sa kojim želite postići element iznenađenja, onda bi beton mogao biti odličan izbor za vas, a u nastavku vam donosimo neke prijedloge kako biste ga mogli iskoristiti.

Umivaonik u kupatilu

Beton je jak i izdržljiv materijal koji se često koristi za izradu umivaonika u kupatilu. Jedan primjer je ovaj umivaonik čija svijetla i suptilna paleta savršeno pristaje uz ostatak elemenata u kupatilu. Osim toga, on predstavlja i najupečatljiviji dekorativni element u inače minimalističkom prostoru.

Foto: thespruce.com/
Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpi



Valuta