Eklektično je najnoviji trend u uređenju!

Kada lutate prostranstvima Instagrama lako vam se može učiniti da svi domovi izgledaju gotovo pa identično. Bijela boja već dugo dominira enterijerima, a minimalizam je već sezonama na cijeni. Zbog manjka stvari, ponekad se čak može učiniti da u tim prostorima niko ne živi.

Ako niste ljubitelj minimalistički uređenih prostora, sigurno će vas obradovati trend koji se sve više penje na listi popularnosti, a to su eklektično uređeni interijeri. To su prostori uređeni tako da kombinuju različite, na prvi dojam posve nespojive elemente i stilove preuzete iz različitih era ili umjetničkih pravaca.

Moderni se komadi namještaja tako, na primjer, fantastično slažu s ogledalima masivnih vintage okvira ili pak s tapetama ukrašenih uzorcima koje evociraju na sedamdesete godine. Dobra strana eklektičnih interijera jeste što ne postoji niti jedno pravilo koje trebate slijediti, osim da u svom domu slažete stvari, detalje i komade namještaja koji vam se pojedinačno sviđaju i čine vas sretnima. I pri tom ne pazite na to koliko ih je!

Eklektični enterijeri obožavaju maksimalizam. Mnogo slika na zidovima, pregršt zelenila na policama, bezbroj različitih vaza, ukrasnih jastučića, svijeća i, naravno, mnogo posve neobičnih detalja nastalih kao rezultat “uradi sam” projekata vikendom ili skupljenih na buvljacima tokom putovanja. Ako pak niste ljubitelj bezbroj boja u svom prostoru, kolorit možete ograničiti na zagasite nijanse i poigrati se samo miješajući stilove, unoseći u prostor zanimljive, komade koji privlače pažnju zadržavajući prostor “smirenim” barem kada je riječ o bojama.

Ako ipak volite miješati uzorke i boje, tada vam je samo nebo granica. Poigrajte se komadima koje ste kupili na buvljaku, pomiješajte detalje različitih stilova, dodajte pokoji posve novi komad i uživajte u samo svojoj oazi koja ne podsjeća na sve druge domove na Instagramu!

Elledecor

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta