Iskoristite svijeće za kreiranje ugodne tople atmosfere u domu

Svjetlost svijeće asocira na mnogo toga. Najčešće su to mir, spokoj, relaksacija i romantika. Kao što su naši predaci pećinski ljudi bili privučeni svjetlošću vatre tako i nas danas privlači plamen svijeće. Svijeće su jednostavan i elegantan način da kreiramo ugodnu atmosferu u domu i one predstavljaju jedan od svima omiljenih poklona.

Iako same svijeće nikada ne dosade način na koji ih aranžiramo može nam sa vremenom dosaditi. Ako vam je dosadio način na koji držite svijeće u domu možda je vrijeme za malo redizajna, a postoji sto različitih načina na koje možete kreirati aranžmane sa svijećama. U nastavku vam donosimo neke od njih.

UREDITE SVOJ DOM U MODERNOM STILU

Posebno zanimljiv i popularan izbor za postavku svijeća su terarijumi i lanterne koji mogu riješiti dva dizajnerska problema odjednom. Kao prvo, oni dodaju vizuelni interes bilo kojem kutku doma budući da grupacije svijeća izgledaju veoma atraktivno kada se stave na jedno mjesto, a ovakva postavka omogućava vam da se poigrate sa stvarima poput visine i teksture.

Ako želite sa svijećama dekorisati veliku ravnu površinu poput kafe stolića replicirajte izgled kamina tako što ćete svijeće različitih tekstura i visina postaviti na tacnu ispunjenu oblucima raznih boja. Naveče, kada se sklupčate na kauču uz šolju čaja okruživaće vas sjaj svijeća koji će vas podsjećati na odsjaj kamina.

5 STVARI KOJE SVAKI DOM APSOLUTNO MORA IMATI TOKOM ZIMSKE SEZONE

Shabby chick omogućava vam da redizajnirate i prenamjenite stvari koje ste ranije možda koristili na potpuno drugačiji način. Tako možete npr. uzeti ram od starog ogledala i pretvoriti ga u podlogu za držanje svijeća. Ogledalo će na lijep način reflektovati delikatni sjaj svijeća i kreirati dramatičan efekt u prostoriji.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta