Jedini ispravan način za čišćenje madraca

Spavanje i dobar odmor spadaju među najvažnije segmente života. Svi volimo da imamo udoban madrac, čistu i mirisnu posteljinu koji će nas opustiti nakon napornog dana. Ono o čemu rijetko razmišljamo sigurno je način kako da pravilno očistimo madrac.

Ako budete sigurni da spavate na madracu koji u sebi nema grinje, prašinu i mrtve ćelije kože, spavaćete još bolje. Vaš madrac ćete dobro i ispravno očistiti u nekoliko jednostavnih koraka.

Uklonite prašinu

Najjednostavniji način da detaljno uklonite prašinu sa madraca jeste da koristite nastavak sa malom četkicom za usisivač i dobro ga usisate sa svih strana. Veoma je važno da pored madraca usisate i podnice i dio ispod kreveta jer ukoliko usisate samo madrac, efekat neće biti najbolji.

Uklonite stare mrlje

Jedan od najjednostavnijih načina da uklonite mrlje sa madraca jeste da pomješate 3 kašike sode bikarbone sa 230 mililitara hidrogen peroksida i dodate nekoliko kapi deterdženta za suđe. Uzmite čistu krpu, namočite u ovu mješavinu, iscjedite pa lagano utapkavajte na mrlje. Pazite da ne smočite madrac previše.  Ako mrlje ne odlaze možete pomiješati tri kašike praška za veš, sa jednom kašikom vode i trljati sa ovom pastom dok ne počne da pjeni. Ostavite 30 minuta, a nakon toga sastružite ostatke paste i usisajte.

Riješite se neugodnih mirisa

Soda bikarbona je savršena za uklanjanje neugodnih mirisa iz mašine za suđe, frižidera, ali i sa madraca.  Sve što treba da uradite jeste da sodu pospete po madracu lagano istrljate sa četkom za pranje, ostavite da stoji 10 minuta, a zatim usisate.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta