Kako da na jednostavne načine unesete svjetlost u mračne prostorije

Jedna od najvažnijih stvari kad je uređenje prostora u pitanju jeste da prostorija ima dovoljno prirodne svjetlosti. Isto tako prilično smo svjesni da je prosto nemoguće da to imamo u svakoj prostoriji. Na svu sreću postoje brojni, veoma efikasni trikovi koji će vam pomoći da čak i one najmračnije prostorije izgledaju osvjetljeno.

Ukoliko je prostor koji želite promijeniti vaš, onda jednostavno možete okrečiti zidove, ali ako je riječ o podstanarskom stanu onda isti efekat možete dobiti putem detalja (jastuci, ponjave, tepisi, sitna dekoracija).

Pažljivo birajte boje

Shutterstock

Kod rješavanja problem prostorija bez prirodne svjetlosti najvažniju ulogu igraju boje. Koje boje treba da birate? Naravno, prvo će vam na pamet pasti bijela, što je apsolutno tačno, ali tu su još i boja lavande, razne metalik nijanse, prljavo bijele (siva, bež, žuta) kao i narandžasta te zelena koje će osvježiti prostoriju.

Ukoliko nemate uslova da bojite zidove, onda ubacite detalje u navedenim bojama i vaš prostor će sigurno živnuti. Pazite samo da ne pretjerate sa detaljima da prostor ne bi izgledao pretrpano.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta