Kako da odaberete najbolji trpezarijski sto za svoj prostor

Ako vam je potreban novi trpezarijski sto, biranje istog može biti veoma zabavan proces.  Pomoću trpezarijskog stola možete definisati sopstveni stil kad je uređenje enterijera u pitanju, a na svu sreću postoji mnoštvo sjajnih opcija koje možete razmotriti. 

Kad birate trpezarijski sto morate uzeti ubzir nekoliko važnih faktora kao što su oblik i veličina prostorije i naravno da li želite trpezariju koristiti za velike večere ili samo za ručavanje sa porodicom.

Kare design

Veličina prostorije

Faktor koji svakako najviše morate uzeti u obzir je veličina prostorije koju ćete koristiti kao trpezariju.  Većina trpezarija u stanovima je mala i to treba da definiše oblik i veličinu vašeg stola.  Prva stvar koju treba da uradite prije same kupovine jeste da uzmete metar u ruke i izmjerite cijelu prostoriju.

vodite računa da svi imaju mjesta da sjednu na svoju stolicu bez gužvanja.

Ako nemate odvojenu prostoriju za trpezariju i sto planirate staviti u jedan dio kuhinje ili dnevnog boravka onda bi bilo dobro da nekim detaljem vizuelno odvojite taj prostor. Postavite neke komode ili ispod stola stavite poseban tepih.  U tom slučaju, naravno, uvijek birajte manji sto, po mogućnosti okrugli.

Kare design

Materijali i stil

Nakon što ste sve izmjerili na red dolazi materijal i stil i to nije toliko jednostavno kako vam može izgledati. Sve trpezarije bi trebalo da imaju neki specifičan detalj u materijalu i konstrukciji koji će ih povezivati sa ostalim dijelovima stana ili kuće.

-Za domove, klasičnog stila, najprikladniji su stolovi od drveta, tamnijih nijansi.

-Savremeno opremljeni domovi se savršeno slažu sa minimalizmom, nekonvencionalnim materijalima (metal, kamen, plastika).

-Industrijski stil podrazumijeva drveni sto, ali nogari moraju biti od čelika, robusni i da djeluje nedovršeno. 

-Artistički uređen dom zaslužuje sto koji ima u sebi neke neobične detalje, da je neobičnog geometrijskog oblika, da je asimetričan, da su mu nogari drugačiji. 

-Ako vam je pak dom uređen u rustičnom stilu onda odaberite sto koji nije ili izgleda kao da nije nov.

Kare design

Kada tražite veće komade namještaja, trebalo bi da se vodite osjećajem i veoma su dobre prilike da ćete kada vidite sam komad znati da je to ono što vam je potrebno.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta