Ne možete na odmor? Stvorite osjećaj hotela u sopstvenom domu!

Odlazak na odmor je sjajan način da se opustite i osvježite. Ako još odsjednete u luksuznom hotelu ili spa centru takođe ćete imati priliku da uživate i u elegantnom prostoru i luksuznom kupatilu.

A šta ako vam kažemo da taj hotelski osjećaj možete stvoriti i u sopstvenom domu te uživati u luksuznom životu svaki dan? Evo kako to postići.

Učinite krevet neodoljivim

Jedna stvar koju svi obožavaju u luksuznim hotelima su luksuzni kreveti. Taj efekat možete postići nabavkom nove posteljine.

Prosto nešto u vezi sa svježom, čistom, novom posteljnom poručuje da ste na odmoru. Luksuzna posteljina sa brojem niti višim od 500 garantuje elegantan izgled i osjećaj ranije moguć samo u hotelima sa pet zvjezdica.

Topli prekrivač i pernati nadmadrac će takođe povećati udobnost, a samim tim i neodoljivost vašeg kreveta. Dodajte i mnoštvo što mekših jastuka, a prekrivač za krevet u podnožju će zaokružiti čitav izgled i učiniti ga elegantnim.

Koristite ugodne mirise

Pravi mirisi će podstaći pravo raspoloženje. Ako želite da vaše okruženje bude primamljivo za sva čula nikako nemojte zaboraviti ni mirise. Oni su prvo što primjetite kada kročite u luksuzni hotel ili spa centar. Osjećaji koji želite da probudite jesu mir, relaksacija i udobnost. Bilo da želite nešto što asocira na plažu ili cvijeće, miris čistoće je sjajan način da brzinski transformišete svoj prostor i imate osjećaj da ste otputovali na neko drugo, sjajno mjesto.

Kako biste svoj prostor učinili mirisnim možete postaviti osvježivače vazduha, mirisne svijeće ili eterična ulja.

Stvorite spa kupatilo

Ako želite da u kupatilu imate osjećaj luksuznog hotela, prva preporuka je da modernizujete svoj tuš. Proizvodi koji stimulišu čula su sjajni za postizanje osjećaja luksuznog hotela. Harmonični balans vode, zvuka i svjetla će pružiti senzualno opuštanje dok voda odnosi sve vaše brige i stres. Zatamnjena svjetla odaju mir i pružaju opuštanje.

Takođe, nemojte zaboraviti ni na teksture u kupatilu. Ugradbene police ili skrivena vrata ormarića u samom tušu će vam omogućiti minimalistički, elegantni izgled lak za održavanje.

Zlatna, roza zlatna i matirano crna boja metalnih dijelova će dati prefinjenu luksuzu atmosferu vašem novom malom raju.

Slojevita rasvjeta

Hotelske sobe obično pružaju nekoliko opcija za osvjetljenje.

Neka vaše zavjese budu od materijala koji služi kao filter za sunčevo svjetlo, a težim paravanima omogućite kasnije buđenje i zagarantovanu privatnost.

Razmislite i o tome da lampe na noćnom ormariću imaju potenciometar, što vam omogućava da svjetlo podesite jače kada želite da čitate ili zagasitije kada vam je potrebna suptilnost i toplina.

Posebnim svjetlima možete stvoriti jedinstvenu atmosferu tako što ćete naglasiti samo neke detalje u prostoriji, kao što su biljke ili umjetnine, a veliko svjetlo će ravnomjerno obasjati čitavu prostoriju.

Multifunkcionalna sofa

Luksuzne kožne sofe su čest prizor u holovima elegantnijih hotela i privatnih soba. Bilo da čekate u holu hotela sa svim svojim prtljagom ili se vraćate kući pretrpani laptopom i svježe kupljenim namirnicama, te stilske sofe su i praktične i elegantne.

Najmoderniji primjerci sadrže ugrađene utičnice za struju i USB te se mogu namještati u različite pozicije kako bi najbolje ispunili vaše trenutne potrebe.

Prekrojite prostor za odlaganje predmeta

Većina hotelskih soba ima jasno određeno mjesto za sve što se u njoj nalazi, čime se izbjegava nagomilavanje i nered. Redovno pospremajte sve i vodite računa o tome da su vam površine što raščišćenije.

Recimo, na noćnom ormariću držite samo ono što vam je apsolutno potrebno. Uklanjanje nepotrebnih predmeta će vam i vizuelno proširiti prostoriju

Odaberite umirujuću boju

Neutralna boja prostorije će postaviti umirujuću atmosferu. Čisti bijeli zidovi su neprevaziđeni, a sada postoje i proizvodi koji će vam pomoći da očuvate tu svježinu.

Za elegantnu ozbiljnost prostora neka vam naglašene boje bude hladna siva i umirujuća crna. I tamno plava je takođe uvijek elegantna boja koja opušta. Ali lista se, naravno, ne završava tu.

Dodajte umjetnine

Posljednji korak jeste odabir umjetnina koje će  dodati energiju na te prazne zidove. Umjetnička djela prostoru daju ličnost te odražavaju ukus osoba koje tu borave.

Krupniji komadi različitih pejzaža ili čak fototapete će vas navesti da pomislite da ste zaista otputovali negdje. Bilo da volite prirodu ili gradove, zasigurno ćete pronaći mnogo toga za sebe.

Izvor: Terri Williams / Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta