Crni kuhinjski ormarići izgledaju neopisivo fantastično!

Ako postoji jedan trend unutrašnjeg uređenja koji je obilježio prethodnu deceniju to je svakako bijela kuhinja. Bijela kuhinja je prosto svevremena, čista i kohezivna, a na neki čudotvoran način i one najmanje djeluju prostrano i prozračno.
Ali nova decenija donosi i nove trendove, a dizajneri enterijera kažu da je sada tu nova boja kuhinje koju treba da isprobate: crna.

Iako se crna može činiti pomalo oštro i grubo, zapravo je daleko lakše lijepo je uklopiti nego što mislite. Plus, kada to uradite kako treba, totalno je chic. Bilo da samo želite da isprobate ovaj izgled nekim crnim detaljima ili da duboko zaronite u ovaj novi talas i u potpunosti mu se posvetite, donosimo vam neke ideje.

Crni dno

Jedan od najjednostavnijih načina da uklopite crne kuhinjske elemente u prostor jeste da ih iskombinujete sa bijelim. To možete uraditi tako što ćete se opredijeliti da donji elementi budu crni, dok će gornji biti bijeli.

Crno svugdje

Potpuno crna kuhinja izgleda elegantno, naročito kada se iskombinuje sa bijelim podom i zidovima. Drugi dekorativni i funkcionalni detalji će razbiti monotoniju jedne boje elemenata, a kompletan prostor će izgledati elegantno i prefinjeno.

Ne zaboravite ostrvo

Ako posjedujete kuhinjsko ostvo, sjajan način da unesete crnilo u kuhinju jeste putem dijelova tog ostrva. Ukoliko ima vrata, možete prefarbati samo njih. Ukoliko želite upečatljiviju promjenu, neka to bude cijelo ostrvo, a uvijek možete uključiti i kuhinjske elemente.

Visokosjajna crna

Odvažan a luksuzan izgled vaše kuhinje ćete postići ukoliko se odličite za crne elemente visokog sjaja. Oni koji žele otići i korak dalje mogu sklopiti još neku boju uz tu crnu: nježniju za romantičniji izgled ili jarku za više energičnosti.

Minimalistička crna

Bijeli zidovi, uređaji i aparati od nerđajućeg čelika, mnogo prirodne svjetlosti i crni elementi. Čisto, prozračno i ugodno, a moderno!

Otvorene police

Prirodno drvo, otvorene police i crni elementi istovremeno nude moderan i svevremen izgled. Takav  prostor djeluje toplo i udobno,  niti sterilno niti neuredno.

Nijanse crne

Nije zift crna jedina nijansa koja postoji. Tu je mnoštvo različitih tonova, te se možete opredijeliti za neke zagasitije ili jače nijanse, sjajne ili matirane, crne sa primjesama plave, sive, ljubičaste ili zelene, te bilo koju kombinaciju koju poželite. Nisu ni sve crne iste.

Rustikalni crni elementi

Samo zato što je trend boje novi ne znači da prostor mora biti uređen u modernom stilu ako to ne želite. Drvene grede, starinski luster i crni kuhinjski elementi garantuju svjež a rustikalni ugođaj prostora, a različiti dekorativni elementi će upotpuniti željenu atmosferu.

Naglašeni plafon

Međutim, daleko od toga da je bijela jedina boja koju možete iskombinovati sa crnom. Nježnija nijansa zelene, ljubičaste, roze ili narandžaste će naglasiti plafon i vizuelno otvoriti plafon.

Izvor: Juliana Labianca

Komentariši

Zatvori

Loft Design House

Namještaj, tapete, tepisi dekori i zavjese, dekoracije, rasvjeta

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema proizvoda u korpi.

Loft Design House

Namještaj, tapete, tepisi dekori i zavjese, dekoracije, rasvjetaValuta