9 koraka do dobro organizovane garaže

Svi uživaju u prednostima uredne, čiste i dobro organizovane garaže. Trik u ostvarivanju tog nauma jeste sistematski pristup. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da učinite garažu jednostavnijom i bezbjednijom za upotrebu i uživanje.

  • Raščistite tlo

Ništa ne govori čista, sigurna i dobro organizovana garaža kao sticanje navike da pod držite što je moguće raščišćenijim. Koristite kukice, police, ormariće i stalke za sve što treba da spremite.

  • Poslažite jedno na drugo

Kutije i korpe koje možete složiti jedne na druge su dostupne u veličinama koje će se uklopiti u gotovo svaki prostor. Providne plastične kutije ili jasne oznake će vam pomoći da lakše razaznajete šta se nalazi u kojoj kutiji.

  • Iskoristite visinu

Stvari koje redovno koristite biste trebali držati na dohvatu ruke, ali stvari koje koristite rjeđe možete držati na teže dostupnim mjestima kao što je visoko na policama. Za lakši pristup možete upotrijebiti ljestve.

  • Mreža

Mreže panela koje se postavljaju na zid su prilično jednostavne za upotrebu. Kada pričvrstite panele za zid na njih možete postaviti korpe, kuke, police i druge dostupne dodatke koji odgovaraju upravo vašim potrebama.

  • Rupičavi panel

Tanki drveni panel sa rupicama nije skup materijal a značajno vam može pomoći da proširite svoje opcije pohranjivanja predmeta. Pričvrstite ga za daščice koji će ga držati dovoljno odmaknutim od zida da mogu proći kukice kada ih budete postavljali i skidali. Što je panel deblji to podržava veću količinu operećenja te na njega možete kačiti teže stvari.

  • Popunite praznine

Ako imate slobodnog prostora na zidu, police su i praktičan i estetski izbor. Uvijek vam je potrebno što više prostora za pohranjivnje predmeta, što će vam pomoći da vaš prostor bude što čistiji i bolje organizovan.

  • Bezbjednost

Garaže su obično pune potencijalno opasnih stvari, kao što su oštri predmeti i otrovne ili zapaljive tekućine. Te stvari treba da držite izvan dohvata djece. Pohranite ih u kutije ili kante koje ste posebno namijenili za to te ih pažljivo obilježite. Vodite računa o tome da te kutije ne budu staklene, jer se staklo lako lomi što može izazvati prosipanje tekućine, niti plastične, jer se plastika lako haba.

  • Rasklopivi sto

Manje garaže u kojima se sto koristi povremeno nema mnogo smisla trošiti dragocjeni prostor na trajnu klupu ili radni sto. Savršena alternativa je sto na rasklapanje. Pričvrstite sto za zid kukama i držite ga sklopljenog kada ga ne koristite ili ga spustite kada vam je potreban.

  • Vježbajte zajedništvo

Stvari koje često koristite zajedno i držite zajedno: materijal za vrtlarstvo ili sitne popravke, sportsku opremu, opremu za kampovanje, materijal za hobije… Tako ćete tačno znati gdje je sve i nećete tragati po čitavoj garaži za onim što vam je potrebno.

Izvor: Jeff Beneke / The Spruce

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta