Organizujte dom za 10 minuta ili manje

Možda vam se čini da je potpuno nemoguće postići ono što smo obećali u naslovu zato što deset minuta (ili manje) nikako ne može biti dovoljno da se napravi neka kvalitetna reorganizacija doma. Mnogi ljudi imaju osjećaj da moraju izdvojiti jedan vikend ili čak čitavu sedmicu kako bi konačno sredili dom i ’organizovali svoj život’. Odlažu taj proces, pretražuju metode i kupuju dodatna sredstva koja bi im trebala pomoći u reorganizaciji.

Rješenje je puno jednostavnije i istina je da tako samo nepotrebno komplikujemo stvari koje su u stvari prilično jednostavne. Deset minuta je u organizacijskom smislu mnogo više nego što možda mislite i mnogo toga možete postići za ovo vrijeme ili čak i kraći vremenski period. U nastavku vam donosimo primjere stvari koje možete obaviti u domu za desetak minuta kako biste znatno poboljšali njegov izgled.

Dođite do komode u jednoj od prostorija u domu i odaberite jednu ladicu. Izvadite sav sadržaj iz te ladice, sve posložite kako treba i vratite u ladicu. Svaki dan odaberite po jednu ladicu dok ih sve ne sredite.

Foto: jutarnji.hr
Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta