Ovo su greške koje najčešće radite dok peglate

Neko bi rekao da kad je peglanje u pitanju tu nema prviše filozofije, važno je imati dobru peglu, dasku za peglanje i da je mogućnost greške minimalna. Međutim, možda ste peglanje malo podcijenili jer postoji nekliko caka na koje ako ne budete obraćali pažnju peglanje će biti teže nego što stvarno jeste.

Ko zna, možda vam ovaj teskt pomogne da zavolite peglanje. Znamo da smo previše entuzijastični, ali nikad se ne zna.

Greške koje najčešće radimo kad peglamo:

1. Peglate odjeću koja je previše suha. Bez obzira da li veš sušite na štriku ili u sušilici pazite da se ne presuši jer je peglanje presušenog veša zaista teško. Idealno bi bilo da peglate pomalo vlažan veš.

2. Delikatni veš čuvate za kraj. To je potpuno pogrešno i onaj delikatni veš bi trebalo da peglate na početku jer pegli treba puno duže da se ohladi nakon što je bila pojačana.

3. Pretjerujete sa toplinom. AKo je odjeća napravljena od mješavine materijala uvijek smanjite temperaturu pegle. Igrajte na sigurno.

4. Ne koristite vodu iz česme. Postoji to neko uvjerenje da je u peglu uvijek bolje sipati destilovanu vodu što je potpuno pogrešno. Noviji modeli pegla su napravljeni tako da bez ikakvih problema podnose vodu iz česme i ne morate kupovati destilovanu vodu.

5. Ne čistite peglu. Otopljena vlakna tkanine koja se hvataju za dno pegle modu oštetiti ili ostaviti trag na svakom novom komadu garderobe koji budete peglali i zato nakon svakog peglanja, obavezno provjerite dno pegle i detaljno ga očistite ako za to ima potrebe.

6. Ne prosipate vodu iz pegle. Nakon svakog peglanja neophodno je da prospete ostatak vode, naravno ako želite da pegla radi duže i bolje. Voda može oštetiti unutrašnje dijelove pegle i s tim se ne smijete igrati.

7. Ne koristite pravu dasku za peglanje. Od daske za peglanje uveliko zavisi da li ćete dobro ispeglati garderobu ili ne. Ako se ona mekana postava izlizala vrijeme je da promijenite dasku i gledajte da daska ima dijelove koji olakšavaju peglanje košulja.

8. Ne koristite parnu stanicu. Ako imate mnoštvo delikatne garderobe koja ne smije imati nabore obavezno koristite parnu stanicu koja je savršena za te stvari. Košulje, poslovna odjela, hlače na peglu i ostale stvari ćete peglati kao profesionalac.

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta