5 paleta boja za kućnu kancelariju

Kada uređujemo kućnu kancelariju obično se fokusiramo na ono što ćemo staviti u nju i gdje da to i smjestimo. Možda brinemo o tome kakav sto da nabavimo, koliko stolica nam je potrebno, da li nam treba sofa ili kako da uklopimo i set polica. To su sve prilično značajna pitanja. Međutim, jednako važan dio kućne kancelarije je i pitanje koju paletu boja upotrijebiti pri uređenju. Ona će definisati kompletan osjećaj i izgled prostora, pa je važno razmisliti i o tome dok planirate ili preuređujete svoju kancelariju. Nudimo vam neke ideje za inspiraciju.

Bijela monohromna šema

Ako želite da vaša kancelarija izgleda moderno, sa bijelom monohromnom šemom nema greške. Bijela pruža osjećaj otvorenosti i prozračnosti, zbog čega je veoma popularan izbor za kancelarije. S obzirom na količinu vremena koje ćete tamo provoditi zaista ne želite da vam se prostor čini natrpan i zakrčen. Bijela boja nosi čistinu koja ne zastarjeva, a prostoru daje notu organizovanosti i profesionalnosti. Pa ipak, kako se vaša kancelarija ne bi činila u potpunosti sterilna, bjelinu razbijte šarenim detaljima u vidu pribora za sto, lustera, lampe, knjiga i sličnih potrepština.

Bogato neutralno drvo

Duga opcija su bogato drvo u kombinaciji sa drugi neutralnim nijansama. Drvo pruža osjećaj luksuza i udobnosti, a blaga boja ga savršeno nadopunjuje. Ako želite da vaš prostor izgleda naročito elegantno, pored samog namještaja, drvene teksture upotrijebite i na podu (parket, laminat, tamniji brodski pod…) a možete postaviti i zidne panele. Manji ukrasni elementi poput stone lampe od kovanog gvožđa, određenih slika ili elegantnih lustera će dati vašem prostoru naročito topao i bogat klasični izgled.

Plava i neutralne

Plava i neutralne nijanse su uvijek dobra kombinacija, pa uređenje kućne kancelarije ni tu ne predstavlja izuzetak. Riječ je o svevremenoj kombinaciji koja je uvijek u modi a koja vam ostavlja bezbroj mogućnosti za kombinovanje. Tamni ormarići i police, plava radna stolica, radni sto, kauč i fotelja će stvoriti odličan kontrast svijetlim zidovima i detaljima. Kako ne biste vizuelno opteretili prostor odlučite se za neku tamniju i zagasitiju nijansu plave koja će istovremeno djelovati umirujuće. Kako biste u potpunosti zaokružili cjelinu svog prostora odaberite tepih ili stazu sa elementima plave, crne i neutralne boje kakva vam je i na zidovima. Dodatno na kauč možete postaviti i jastučiće istog dezena kao što je tepih.

Jarko i divno

Ako ste i vi od onih ljudi koji uživaju u bojama, kućnu kancelariju možete urediti u modernom dječijem stilu. Jarke boje iskombinujte sa neutralnim pozadinama kako prostor ipak ne bi bio suviše šaren i djelovao haotično. Neka veće površine budu blage i neutralne, a bojama se igrati možete kada je riječ o svim drugim detaljima vaše kancelarije. Oslobodite svoje unutrašnje dijete i pustite mašti na volju!

Topla bordo

Jednostavno postoji nešto u tamnoj bordo boji što prosto vrišti kancelarija. Baš ta boja je često zastupljena u klasičnim bibliotekama pa povezanost sa prostorom koji iziskuje fokus i rad možda i potiče upravo odatle. Bordo je odvažna prizemljena boja koja prostoru daje ugodan osjećaj balansa. Malo je toga što vam se može ne dopasti u bordo kancelarijama, a jednostavne su za primjenu i kombinovanje. Jedan naglašeni zid ove boje može odrediti ton i atmosferu čitavog prostora. Kombinacije sa neutralnim svijetlim ili tamnim bojama će spriječiti da išta drugo dolazi u sukob sa naglašeni zidom i odvlači pažnju sa njega. Ako ipak želite još boje u svom prostoru, ružičasta je ugodno slaže sa bordo bojom pa je možete unijeti u prostor u vidu zavjesa ili paravana, tepiha, jastuka.

Izvor: Michelle Honeyager / Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta