Stvorite pozitivnu energiju magijom boja!

Boje itekako utiču na našu podsvijest, pa to možemo iskoristiti da iskažemo svoje želje.

Toliko toga možemo reći ne koristeći riječi. Boje su takođe značajno sredstvo izražavanja ličnosti, osvještavanja energije i prosto načina na koji postojimo. U zapadnjačkoj tradiciji boja (neke boje imaju različita značenja u različitim dijelovima svijeta), crvena se dovodi u vezu sa privlačnošću, strašću i stimulacijama, plava predstavlja mir i spokoj, žuta je za sreću, ljubičasta za mudrost, smeđa za povezanost za zemljom i korijenima, crna upija negativnu energiju, bijela simbolizuje čistotu, narandžasta predstavlja uspjeh, zelena označava napredak i blagostanje a roza simbolizuje ljubav prema samim sebi.

Magija boja je jedan od načina koji pomažu ljudima da shvate i ostvare određene ciljeve. Vjeruje se i da se naša trenutna emocionalna i fizička stanja očituju u vidu boja. Svako od sedam prvobitnih nebeskih tijela se povezuje sa određenom bojom: žuta i Sunce, bijela i Mjesec, narandžasta i Merkur, zelena i Venera, crvena i Mars, plava i Jupiter, crna i Saturn. Magiju boja možemo jednostavno primijeniti u svom svakodnevnom životu tako što ćemo se okružiti bojom planete čiji uticaj želimo povećati u svom životu.

Najvažnije je obratiti pažnju na to koje boje vas lično stimulišu, uzbuđuju ili smiruju. Morate vjerovati sopstvenom ukusu i osjećajima te ličnim reakcijama na boje, a onda strateški upotrebiti to znanje za uerđenje svog životnog prostora.

Nudimo vam 10 savjeta koji će u skladu sa vašom sopstvenom intuicijom o magiji boja pretvoriti vaš prostor u pravi mali raj.

Zemljani tonovi

Ako želite onu umirujući atmosferu, opredijelite se za zemljane tonove i detalje iz prirode (nebo, okean, šuma). Uvijek je dobra ideja uključiti što više sobnih biljaka i iz funkcionalnih i iz estetskih razloga.

Unesite svemir u svoj prostor

Razmislite o planetarnom (i spiritualnom) značaju boja. Za ultra-romantičnu energiju savjetujemo da na sto za dvoje postavite zelene svijeće u bakarne svijećnjake (boja i metal koji su sveti za Veneru – planetu za koju se smatra da upravlja ljubavlju).

Igrajte po osjećaju

Razmislite o tome kako želite da se osjećate kada kročite u svoj prostor. Kada je riječ o spavaćoj sobi, da li želite da vas poziva na senzualnost ili snove? Neke svjetlije nijanse plave boje, poput nebeskoplave, mogu imati umirujući efekat koji podstiče san, odmor i tišinu. S druge strane, crveni tonovi su dinamičniji i senzualniji, pa razmislite kakvu atmosferu želite za svoju sobu.

Obratite posebnu pažnju na svoje emocionalne reakcije na određene boje i napravite spisak kako biste kreirali sopstveni jezik magije boja. Zabilježite prvu emociju koja vam padne na pamet ili koju primjetite na pomisao neke boje. Pogledajte boje koje već imate u svom domu i ormaru i primjetite šta vas naročito privlači.

Crvena

Osnažujuće nijanse crvene, kao što su bordo ili trula višnja će stvoriti senzualnu, erotičnu atmosferu koja se može izbalansirati neutralnim tonovima. Ukoliko ne želite da crvena boja preovladava čitavim prostorom, možete je unijeti i na suptilniji način u vidu detalja.

Smeđa

Ukoliko želite da postignete osjećaj povezivanja sa prirodom i povratku korijenima, unesite elemente smeđe. Drveni elementi u vidu namještaja, poda ili dekorativnih detalja će vašem prostoru dati toplinu a vama ugodnost.

Plava

Plava boja simbolizuje zaštitu Jupitera, velikog dobrotvora zodijaka. Upravo iz ovog razloga će Pantonova boja godine, klasična plava, izgledati divno na vratima, roletnama ili okviru prozora gdje će štiti vaš dom od negativne energije spolja. Plava će vas štititi od ljubomore i štetnih pogleda, što nije beznačajno kad imate najljepšu kuću u komšiluku.

Zlatna (i srebrna)

Unesite srebrne i zlatne dodatke i završne dodire u kupatilo: Srebrna je energija noći i božanstvenog ženstvenog, a zlatna je boja sunca i božanstvenog muževnog. Kupatilo je važan segment našeg doma jer se upravo tu odbija toliko naših rutina za brigu o sebi, pa je zaista lijepo poigrati se sa ovim tonovima.

Žuta

Ubacite energične žute detalje i dodajte svom domu štih sreće i zadovoljstva. Žuta boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a naročito nam je privlačna zato što podsjeća na sunce i toplotu. Šta kažete na suncokrete?

Roza

Razmislite (još jednom) i o rozoj. Ova boja unosi harmoniju u vaš dom, a dobra je čak i za dnevni boravak. Roza, a naročito nijansa milenijalska roza, su odlične i za brigu o sebi.

Kristali

Strateški postavljeni kristali će uveliko uticati na protok energije u vašem domu. Očigledan su izbor za poigravanje magijom boja, a metafizičke moći dragog i poludragog kamenja i metala je istorijski zabilježena u drevnim knjigama. Pa čak i ako ne vjerujete u to, kristali su divan ukras za svaki prostor, te će vašem domu pružiti osjećaj elegancije i luksuza. Zbog mnoštva boja, tekstura i veličina sigurni smo da ćete pronaći nešto savršeno za sebe i svoj dom.

Istražite i poigrajte se. Sigurni smo da rezultati neće izostati.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta