10 načina na koje će vam tabure poboljšati prostoriju

Da li vam se nekad desilo da shvatite da jastuk na kome odmarate stopala može biti koristan na više načina?

 Tabure ima dugačku istoriju, a u današnjem svijetu uređenja može se koristiti kao prostor za odlaganje stvari, dodatno mjesto za sjedenje, pa čak i stolić. Od onih malih do onih glomaznih, tabure je onaj skriveni dragulj koji je nedostajao vašem prostoru. Nemojte previdjeti ovaj praktični komad namještaja i uštedite prostor ili sredinu sobe učinite upečatljivom.

Donosimo deset načina na koje tabure može poboljšati neku prostoriju.

  • Zajednički prostor za sjedenje:

Taburei su sjajna ideja za stanove i otvorene etaže domova koji imaju više od jednog prostora za sjedenje. Na primjer, koncept otvorene etaže i porodična soba mogu imati prostor za samo jedno područje za sjedenje. Tabure vam omogućava raznolikost i dodatni prostor za sjedenje, a ako ga približite zidu i dodate mu jastuk pretvara se u novi manji kauč.

  • Odmor za noge nikada ne izlazi iz mode

Originalna namjena taburea jeste da stavite noge na njega, a ta tradicija se nikada neće promijeniti. Odlučite koliko mjesta možete sebi da dopustite. Taburei se mogu naći u veličinama od kauča do onih malih kockastih, pa ćete sigurno naći nešto što vam odgovara.

  • Prostor za odlaganje

U svakoj dnevnoj sobi ili porodičnoj prostoriji postoji potreba za mjestom na kome će se držati manji predmeti. Bilo da se radi o daljinskim upravljačima, džojisticima za različite konzole, CD-ovima ili dječijim igračkama, tabure koji je istovremeno i kutija je odlično mjesto za spremiti nešto na način da se to ne vidi. Ovakav tabure je takođe veoma koristan i u spavaćoj sobi pored kreveta ili negdje u ćošku.

  • Vizuelni inerest

Oblici i geometrijske figure čine većinu taburea zanimljivim i vizuelno privlačnim. Zamislite taburee koji čine krug kada se sastave, a kada su odvojeni služe kao četiri odvojena mjesta za sjedenje. Od kruga do zmijskih oblika, taburei mogu poslužiti i kao odličan uvod u zanimljiv razgovor.

  • Prikrijte mjesto za sjedenje

Ako pokušavate uštediti na prostoru, tabure je savršeno rješenje jer se može koristiti po potrebi i spremiti sa strane ostatak vremena. Pojedinačna sjedišta ili tabure klupe koje imaju točkiće ili šine sa donje strane su idealne kada imate goste. Kada vam nisu potrebni možete ih uvući ispod stola i tako im dati drugačiju svrhu.

  • Koristite ih kao klub stolić

Stolić koji je niži od kauča te se koristi za izlaganje stvari u dnevnoj sobi se naziva klub stolić. Posljednjih godina izbor taburea je postao veći i raznolikiji te se mogu koristiti i kao klub stolići. Držite pri ruci svoje časopise ili odložite tacnu sa pićima, vaš tabure to može podnijeti.

  • Prilagođeni su za djecu

Neki taburei su presvučeni tkaninom koja je super za djecu, kao što je teksas ili somot, pa se mogu koristiti kao ravne uzdignute površine na kojima se djeca mogu igrati dok sjede na podu. Veći tabure se može koristiti za igranje društvenih igara ili igru sa drugarima, a neće vam okupirati čitavu trpezariju ili kub stolić.

  • Uskladite boje

Za jednostavno kombinovanje boja odaberite neku od boja koja se već nalazi na vašim zidovima, umjetninama ili tkanini pa ponovite tu boju ili nađite neku komplimentarnu. Tabure se može uklapati sa okolnim namještajem za klasičniji izgled ili potpuno odudarati, ako želite biti moderni i kreativni.

  • Tabure kao izložbeni eksponat

Vjerovali ili ne, tabure postaje fokalna tačka prostorije i onaj komad namještaja koji privlači sve poglede. Od pufnastih tkanina do bogatih tekstila i tkanina, tabure može izgledati opušteno u rustičnoj prostoriji ili ekstravagantno u bogatom okruženju. Tabure se može uklopiti u sve postavke ili ciljano odudarati od njih.

  • Prosto se opustite na njima

U mnogim domovima, tabure je zgodan da prosto sjednete i opustite se na njemu. Ako želite udobnije okruženje razmislite o krupnijem tabureu na koji se možete izvaliti i uživati u svom domu. Istovremeno mogu poslužiti kao tema razgovora i funkcionalni komad namještaja na koji ćete podići noge.

Dakle, prvo odredite funkciju svog taburea i odlučite u kom prostoru ćete ga koristiti, a potom razmotrite u boju i dizajn. A onda? Onda uživajte!

Izvor: Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta