10 načina za elegantan izgled spavaće sobe

Spavaća soba je jedan od najintimnijih kutaka vašeg doma. To je mjesto na kome se odmarate i punite baterije, pa ne postoji razlog zašto ona ne bi dobila vašu punu pažnju. Elegantan i luksuzan izgled odišu udobnošću, a uz naše savjete ćete dobiti dodatnu motivaciju da se zavučete u svoj mali kutak svemira i zaboravite na ostatak svijeta.

Tepih

Dodavanje teksture i toplote spavaćoj sobi jedan je od najjednostavnijih trikova za stilsko uređenje prostora. Bez obzira na veličinu vašeg odabranika i to da li je jakog ili suptilnog dezena, tepih će efikasno zaokružiti izgled vašeg prostora u jednu skladnu cjelinu.

Umjetnine

Stavite svoj ukus u službu dekoracije i tako što ćete prikazati umjetnine u kojima uživate. U obzir dolaze svi zidni ukrasi: fotografije, slike, radovi, pa čak i skulpture. Pored toga što dekoracije možete okačiti na zid, takođe ga možete i samo nasloniti na pod i tako taj detalj učiniti dodatno neobično i interesantnim.

Jastučići

Postoji nešto tako luksuzno u prostoru ispunjenom plišanim jastučićima, koji će vrlo efikasno „svakodnevnu“ prostoriju pretvoriti u istinsko sklonište koje nalikuje na najraskošnije hotele.

Luster

Plafonjerke su stvar prošlosti. Zamijenite ih upečatljivom visećom svjetiljkom ili glamuroznim lusterom i automastski unesite glamur u svoju spavaću sobu.

Noćni ormarić

Noćni ormarić je obično mjesto prepuno sitnica: krema za ruke, punjači za telefon, do pola pune čaše vode i četvrtinu pročitane knjige. Vrijeme je da razmislite o tome kakav to prizor predstavlja. Sakrijte neke od stvari u ladicu, a sitnije predmete možete estetski aranžirati.

Upečatljivi detalji

Ram kreveta od tamnog drveta, predivni pozlaćeni ladičar za veš, baršunasta stolica – svaka spavaća soba ima sopstvenu fokalnu tačku koja plijeni pažnju, ali postarajte se da to bude samo jedna. Nemojte zatrpavati prostoriju prekomjernim namještajem, već svakom komadu pružite odgovarajući prostor.

Pod

Istina, ovaj savjet se više tiče organizacije i održavanja nego samog uređenja, ali bez obzira na to: zakrčena i prenatrpana prostorija nikada ne izgleda luksuzno, stoga održavajte pod čistim i urednim. Knjige uredno vraćajte na policu, sortirajte kablove i sklonite sve one sitnice koje vam nisu konstantno neophodne.

Ručkice

Nema razloga zašto biste zadržali originalne ručkice na ormarima i noćnim ormarićima, osim u slučaju da su već apsolutno predivne. Mijenjanje ručkica je brz i jednostavan način da svoju spavaću sobu prilagodite sebi i učinite je luksuznom. Preko kristala i dragog kamenja do kovanog metala i rezbarenog drveta  – opcija je bezbroj.

Zelenilo

Kao i uvijek, najbrži i najlakši način da poboljšate izgled neke prostorije i podignete ga sa nivoa prosječnosti na luksuz jeste dodavanjem sobnih biljaka. Oblik, veličina i količina u potpunosti zavise od vas. Mogu to biti manje sasksije na polici ili stoliću, stojeće u ćoškovima, puzavice, palme, pa čak i viseće saksije.  Pored estetskih efekata, biljke takođe prečišćavaju vazduh, zbog čega su naročito korisne u prostorima u kojima boravite duži vremenski period.

Izvor: Jamie Wiebe / Elle Decor

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta