Kako birati zavjese za stambeni, a kako za poslovni prostor

Zavjese su jedna od rijetkih stvari u domu koja brzo, jednostavno i efektno može promijeniti izgled cijele prostorije

Način na koji ste uredili svoj dom puno govori o vama i vašoj ličnosti, a neodvojivi element te cjeline su tkanine koje birate za svoj dom. Odabir boje, stila, namjene i dizajna detalja kao što su, na primjer, zavjese utiču na cjelokupni izgled prostorije, a pogrešan odabir može je učiniti manje atraktivnom i oku ugodnom. Kada birate zavjese za različite prostorije u svom domu, imajte sljedeće stvari na umu za odličan rezultat iz prvog pokušaja!

Dnevna soba prostorija je u kojoj ćete provoditi najviše vremena pa ne želite zavjese koje će vas umarati zbog svoje jarke boje ili prekompleksnog uzorka. Jednostavna paleta boja i manjak uzoraka pomoći će vam da se vaše zavjese s lakoćom uklope u interijer i postanu lijep dio vaše dnevne sobe, dok bi vam šarene zavjese privlačile pogled kad god uđete u prostoriju.

Spavaća soba

Vaša spavaća soba trebala bi imati lijepe, ali praktične zavjese jer, iako ćete provoditi manje vremena u njoj, loš odabir zavjesa može vam ometati san i buditi vas svako jutro. Guste zavjese najbolje su rješenje, ali često ne izgledaju posebno privlačno. Imate li problema sa snom, a želite pritom imati lijepo uređenu spavaću sobu, razmotrite trendi baršunaste zavjese. Imate li pritom u sobi malo prostora, umjesto postavljanja ormara zašto ne biste zidnu nišu sakrili pomoću zavjesa i tako dobili još jedan elegantni detalj uređenja?

Kućna kancelarija

Unutarnje rolete i rolo zavjese bolje su rješenje za kućnu kancelariju od klasičnih zavjesa jer možete dozirati količinu svjetlosti koja prodire u prostoriju kako bi u svakom trenutku vidjeli na čemu radite i efikasnije kontrolisati svoje radne uslove.

Kuhinja

Kod odabira zavjesa za kuhinjske prostore obratite pažnju na tkanine koje se lako peru i čiste pa birajte zavjese od najlona ili pamuka. Šanse su da će se masnoća i komadići hrane u jednom trenutku nakupiti na vašim zavjesama velike, pa je važno imati praktične materijale koje možete lako osvježiti.

Hodnik

Imate li u svom hodniku prozore, one manjih dimenzija najbolje je prekriti roletama ili žaluzinama s dugim konopcem za povlačenje, a velike prozore klasičnim zavjesama. Osim za prekrivanje prozora zavjese vam mogu poslužiti i kao zamjena za vrata pa iza njih možete sakriti prostor ormara ili ulaz u drugu prostoriju.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta