12 ideja za uređenje sobe tinejdžera

Uređenje sobe za tinejdžera je prilično težak izazov. Oni jednog dana žele paravane sa rozim tufnama a već idućeg žele da im čitava soba crna. Da ni ne spominjemo da nije uvijek najlakše sarađivati sa tinejdžerima, što dodatno otežava i produžuje i ovako dugačak projekat.

Pa ipak, svakom tinejdžeru je potreban lični prostor koji će  urediti u skladu sa sopstvenim stilom (Naravno, uz vođstvo i savjete) u koji se mogu povući nakon dugačkoj i iscrpljujućeg dana.

Sa željom da vam pomognemo da uredite sobu na način koji će vaš tinejdžer obožavati, sakupili smo najbolje ideje koje će transformisati gotovo bilo koji prostor, bio on mali ili veliki. Ne samo da će prostor izgledati novo i svježe već će i odražavati individualnost, nezavisnost i zrelost vašeg tinejdžera.

Metalna oaza

Ništa ne čini neku prostoriju zabavnijom nego dodavanje naglašenih metalik nijansi. Bilo da je riječ o postolju lampe kraj kreveta, ručkica na ormaru ili deke prebačene preko kreveta, metalik detalji neće proći neprimjećeno.

Prikaz hobija

Za centralnu temu uređenja sobe svog tinejdžera odaberite njihov hobi ili aktivnost u kojoj zaista uživaju. To će im produbiti osjećaj pripadanja i odmora u ovom sopstvenom kutku svemira a istovremeno ćete učvrstiti interes za bavljenje vanškolskim aktivnostima.

Krevet sa stubovima

Veći krevet sa stubovima ne mora izgledati uštogljeno. Obojite ram kreveta uključujući i stubove u neku jarku boju i dopustite tinejdžeru da ga ih ukrasi vijencima od šarenog papira, fotografijama, crtežima ili čime već žele a da se lako može i ukloniti i zamijeniti kada im dosadi.

Šik prostor za uljepšavanje

Ukoliko imate tinejdžerku, velike su šanse da će mnogo vremena provoditi ispred ogledala. Dobro osvjetljen prostor sa većim ogledalom, stolicom za udobno smještanje i stolićem na koji može uredno posložiti sve svoje sitnice za ličnu higijenu i sređivanje kose potaknuće je da se izvuče iz kreveta svako jutro i spremi za novi dan.

Ugao za opuštanje

Soba vašeg tinejdžera bi trebalo da pruža onaj udoban osjećaj topline u kome će oni rado provoditi vrijeme. Mekana fotelja ili manji kauč su idealni za opuštanje bilo da su sami ili da im dođe neko od drugara.

Šare koje se ističu

Odvažni geometrijski oblici šara i zabavne boje tinejdžerskoj prostoriji daju eklektičnu energičnost. Dodatna prednost je što se boje i dezeni jednostavno mogu mijenjati po želji kada poželite osvježiti prostoriju.

Boemska kreativnost

Eklektični osjećaj sa boemskim izgledom se lako može postići kombinacijom različitih uzoraka, neočekivanih tekstura, strateški postavljenih ogledala i drugih detalja.

Upečatljivo uzglavlje

Soba vašeg tinejdžera će izgledati jedinstveno ako uzglavlje prilagodite njihovim estetskim izborima. Kombinacije jarkih boja i šara nikako neće proći neopaženo, a sobi će dati i mladalačku energičnost.

Čarobni kutak za čitanje

Podstičite njihovu ljubav ka čitanjem i motivišite ih da redovno pišu zadaću i čitaju tako što ćete im ubaciti inspirativan kutak za čitanje. Postavite police sa svi strana nekog ćoška, a u sredinu ubacite fotelju, lejzi beg ili neki drugi udoban komad namještaja u koji se mogu zavaliti i prepustiti uživanju.

Odignuti stil

Povećajte kapacitet za spremanje stvari u sobi vašeg tinejdžera tako što ćete krevet umjesto direktno na pod postaviti na platformu sa ladicama. Platforma čak i u visini jednog stepenika stvara mnogo prostora za odlaganje i višestruko je korisna.

Priča boje

Skupa sa svojim tinejdžerom odaberite boju koja će biti ujedinjujući faktor čitave prostorije, a onda se zabavite eksperimentišući ubacujući je u različite obrasce, dezene i teksture, od posteljine i tepiha do namještaja.

Umirujuća rustikalnost

Delikatna šema boje jorgovana je savršeno platno za iscrtavanje rustikalnosti. U kombinaciji sa uzglavljem od drvenih paleta i pletenom korpom kao noćnim ormarićem čitava soba će odisati nježnošću i udobnošću.

Izvor: Alesandra Dubin / Good Housekeeping

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta