7 drugačijih ideja za organizovanje kupatila

Iako je često zanemareno kada je riječ o uređenju prostora, kupatilo je veoma važan dio našeg životnog prostora. Ono je nezaobilazna, a uz to prilično velika, stanica u naše spremanju za novi dan svakog jutra. Zbog toga je dobro znati gdje se šta u kupatilu i nalazi, a ne da tumarate kao muva bez glave i gubite dragocjeno vrijeme i još dragocjenije živce.

Kupatilo je obično smješteno u najmanju prostoriju tako da je nekad teško u njega staviti sve što biste željeli. Ipak, evo male pomoći kako se lakše organizovati i ovaj nepravedno maleni prostor držati što urednijim.

Jedno od najčešćih pitanja kada je riječ o pronalaženju mjesta za sve stvari iz kupatila jeste a šta uraditi sa peškirima. Ovaj problem ćete lako riješiti ako na vrata ili zid postavite šipke. Pored funkcionalne efikasnosti, peškiri su i ugodna dekoracija na većim površinama.

One peškire koji nisu u trenutnoj upotrebi, kao i brojne druge sitnice, možete ubaciti u lijepu pletenu korpu. Ako nemate mjesta za nju ispod lavaboa, postavite je na pod, policu, pa čak i okačite o zid.


Dalje, polica iznad vrata je praktična za sve koje ne upotrebljavate često. Na taj način ćete brzo i jednostavno izbjeći gomilanje stvari po cijelom kupatilu te maksimalno iskoristiti prostor bez klaustrofobičnog nagomilavanja. Dodatno, nemojte zanemariti ni prostor iznad ogledala ukoliko se ono ne proteže skroz do plafona.


Kako bi vaše ladice uvijek bile uredne, u njih možete postaviti pregrade. Na taj način ćete uvijek znati gdje se šta nalazi, a izbjeći ćete i nepotrebno miješanje različitih sredstava kako za ličnu higijenu tako za higijenu prostora.


Vjerujemo da već imate postavljen držač za toalet papir na zidu. Ispod njega možete staviti veću, prozirnu vazu te u nju ubaciti par rolni kako bi vam uvijek bile pri ruci a istovremeno i uljepšavale prostor. Jednako će vam poslužiti i zidne police ili šipka na koju možete postaviti rezervne rolne koje želite da vam budu pri ruci.


Ako nemate dovoljno prostora za gelove, šampone i ostale potrepštine, možete ih staviti na dasku koju ste prethodno postavili na kraju kade. Potrebno je da dasku zaštitite od vlage, pa bi stoga plastika ili nerđajući metal bili najbolji izbori kada je riječ o materijalu. Alternativno, prethodno pomenute korpe i dodatne police su praktično rješenje i ovog problema.

Izvor: minimagazin.info

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta