Ideje za moderna kupatila i privatni luksuz

Moderni dizajn kupatila kao središte ima jednostavan, čist i minimalistički kako osjećaj tako i izgled. Riječ je o geometrijskim oblicima i šarama, čistim linijama, minimalnim bojama i namještaju. I vaše kupatilo, bilo ono veliko ili maleno, lako može postati luksuzno moderno utočište i mjesto relaksacije.

S obzirom na to da su kupatila mjesta koja koristimo svaki dan nekoliko puta, važno je urediti ih na način koji odgovara našem ličnom stilu. Od svijetlih i veselih do profinjenih i elegantnih, ove moderne ideje za dizajn kupatila će transformisati koristan prostor na kome se možete opustiti i osvježiti i fizički i mentalno.

Moderni stil iz sredine vijeka

Ovaj stil se definiše kao stil arhitekture, namještaja, grafike i unutrašnjeg uređenja iz sredine 20. vijeka (1933-1965). Izgled iz sredine vijeka čine geometrijski oblici, prirodne boje i ravne linije. Sanitarije i namještaj u kupatilima odlično su mjesto za početak stvaranja vašeg modernog kupatila.

Stvorite fokalnu tačku tako što ćete u ćošak postaviti modernu stolicu ili čak i manju sofu. Neka uzorci i boje odgovaraju sredini vijeka. Ovaj stil takođe možete upotrijebiti i za česme, glave tuša, ogledala i druge detalje vašeg kupatila.

Minimalistički dizajn

Jednostavnost je zvijezda vodilja modernog dizajna, pa neka vaše kupatilo bude otvoreno i što manje zatrpano. Lične predmete koje ne želite da svi vide sakrijte u ugradbenim policama i ormarićima. Zašuškajte sve potrepštine i sve ono što narušava minimalističku urednost vašeg kupatila i fokusirajte se na čisti prostor za opuštanje. Odolite iskušenju da dodajete nepotrebne detalje koji će samo stvarati nered. Kako vaše kupatilo ne bi bilo dosadno, odaberite pločice i šare geometrijskih oblika koje neće narušiti taj minimalistički dizajn.

Jednostavne ideje za ukrašavanje kupatila

  • Postavite na zid ogledala geometrijskih oblika
  • Za osjećaj prirode postavite male bijele saksije
  • Okačite uokvirene moderne kraće ispise u nekom zanimljivom fontu
  • Dodajte ogledalo od plafona do poda
  • Pokažite elemente od betona i drveta
  • Umjesto tračaka boje opredijelite se za bijele i sive peškire

Slobodne kade

Kade koje slobodno stoje nevezane za druge elemente su veliki hit modernog dizajna kupatila. Ključ je u ravnoteži, pa držite stvari simetrično i oštro tako što ćete kadu strateški postaviti na mjesto koje pospješava feng shui vašeg kupatila. Tradicionalno su kade poznatog ovalnog oblika, međutim četvrtaste kade ili one u obliku pijedestala kupatilima daju moderan izgled i osjećaj.

Zelenilo u tušu

Dodavanje zelenila u kupatilo pruža osjećaj povezanosti između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Prilično praktično, organski dizajn se podudara sa modernim dizajnom, što znači da se prirodni spoljašnji prostor lako može uklopiti sa unutrašnjim tako što ćete dodati biljku ili dvije. Odlično izgledaju u tušu, pored lavaboa ili na simsu prozora.

Moderna rasvjeta

Odabir rasvjete je ključni dio modernog stila uređenja, naročito kad je riječ o kupatilima. Moderan dizajn je centriran oko jasnih linija i geometrijskih oblika, pa imajte to na umu kada budete postavljali rasvjetu i prozore. Ne zaboravite da je kvalitet svjetla jednako važan kao i sama rasvjeta. Krovni prozori su novi i funkcionalan trik za moderna kupatila jer istovremeno pružaju više prirodnog svjetla i čine prostor zanimljivijim.

Izvor: Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta