Kako dekorisati sa ukrasnim jastučićima?

Ukrasni jastučići su veoma važan dio svakog prostora, od spavaće sobe, dječije sobe pa do dnevnog boravka. Pored toga što pomoću njih možete zaokružiti svoj stil, sjani su za razbijanje monotonije kad su boje u pitanju.

Jastučići su idealan instrument za promjenu izgleda dnevnog boravka ili spavaće sobe ili za jednostavno osvježenje prostora. Isto tako, možete ih mijenjati u skladu sa godišnjim dobima i to bez previše truda. 

Bez obzira na to koji efekat želite postići, jastučići će vam u tome pomoći, u to možete biti sigurni.  Ali, jako je važno da znate odabrati prave jastučiće, da znate kako da ih kombinujete i kako da ih aranžirate.  Možda vam sad sve zvuči komplikovano, ali uopšte nije.

Da biste u ambijent unijeli harmoniju i da biste dobili chic uređen prostor onda jastučiće birajte u skladu sa ostalim materijalima u prostoriji.  Ako unesete previše različitih dezena i materijala sve može izgledati haotično i zato budite oprezni. Možete ih upariti sa abažurom lampe, sa foteljom ili sa tepihom.  Isto tako možete ih grupirati tako da jedan bude šareni, a ostali jednobojni, ili obrnuto.

Kad su u pitanju jastučići koje stavljate na sofu ili ugaonu garniture nemojte pretjerivati kad je u pitanju broj, 3-5 je idealna kombinacija i poredajte ih po veličini.

Ako vam je sofa jednobojna onda sebi možete dozvoliti da miješate kako dezene tako i materijale jer ćete na taj način unijeti živost u prostor.

Što se tiče spavaće i dječije sobe, mi nismo pobornici previse ukrasnih jastuka na krevetu jer oni ne služe ničemu osim više posla oko aranžiranja i namiještanja, ali ako baš volite aranžirajte ih prema pravilima koja smo već naveli.

Pogledajte ponudu naših jastučića:

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta