Kako urediti malo i funkcionalno kupatilo?

Uređenje malenih kupatila se može činiti kao naporan zadatak; međutim, takvi prostori se mogu pokazati kao izazov kojem možete pristupiti sa interesovanjem. Stvaranje funkcionalnog kupatila sa dosta prostora za odlaganje stvari može biti baš ono što je potrebno vašem domu.

Kako biste stvorili utočište koje vam zapravo štedi prostor, svaki element uređenja malenog kupatila bi trebao imati svrhu i biti funkcionalan na neki način. Prije nego što uronite u ovaj izazovni zadatak pogledajte naše ideje za uštedu prostora.

  1. Napravite prostor za odlaganje stvari

Umjesto što ćete sve stvari sakriti u velike ormariće, zašto ne biste pokazali svoje divne, šarene bogate peškire svima koji uđu u vaš dom? Tako ćete dodati toplotu i razigrane boje u svoj prostor, a istovremeno ćete vizuelno i prostorno prošiti prostor jer ga nećete zakrčiti velikim komadima namještaja. Druge ideje:
– Postavite lebdeće police za dodatni prostor za odlaganje u stilu

– Šarene merdevine za odlaganje stvari svjedoče o osobenosti vaše ličnosti, a odlično su mjesto za odlaganje svega i svačega.

– Platneni paravani oko lavaboa daju ličnost vašem kupatilu dok istovremeno zaklanjaju proizvode za čišćenje.

– Drvene kutije se mogu naslagati jedne na druge, zakucati za zid ili poslagati na pod kako bi vam uvijek bile pri ruci.

  • Budite funkcionalni

Funkcionalnost je ključni aspekt za mala kupatila. Malene prostorije lako vode do neželjenog nereda, pa ,dodajte samo one elemente za  koje ste sigurni da su i funkcionalni. Nemojte tu stavljati sitnice za ukras ili predmete koji nemaju svrhu.

– Blazinice, loptice vate i štapiće za uši držite u staklenim posudama na plutajućim policama.

– Korpu za prljav veš postavite ispod lavaboa.

– Radne površine svedite na minimum tako što ćete proizvode za ličnu higijenu i sitnice skloniti izvan vidnog polja, a ne izlagati ih.

– Iznad mašine za veš (i / ili sušenje) ubacite korpe koje se mogu naslagati jedna na drugu.

  • Isplanirajte svoju paletu boja

Kada dođe red na farbanje, pobrinite se da već unaprijed imate osmišljenu paletu boja. Vodite račna o tome da farbanje jarkom bojom iziskuje vrijeme. Kako bi vaša prostorija djelovala mirnije i estetski ugodnije, koristite neutralne boje.

– Neka osnovna tema boje vašeg kupatila bude neutralna paleta

– Teksturama i različitim šarama neutralnih boja dodajte kreativnost i dubinu

– Ne zaboravite da bijela boja asocira na čistoću

  • Dodajte elemente boje

Alternativa farbanju je dodavanje elementa boje tako što ćete izložiti svoje divne peškire, pločice, tepih ili čak i kućne haljine kako biste stvorili sopstveni ambijent i štih.

– Okačite peškire ili ogrtače odvažnih, jarkih boja kako biste dodali boju i ličnost

– Izložite stilske držače za sapun ili druge sitnije predmete za onaj dizajnerski osjećaj

– Neka vam ram ogledala bude neke jarke boje

Izvor: Marina Resto / Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta