Nekoliko savjeta za uređenje enterijera za ljubitelje životinja

Za ljude koji vole životinje njihovi kućni ljubimci su jedna od glavnih stvari u životu. Pružaju nam društvo i zadovoljstvo. Naši ljubimci su punopravni članovi naše porodice, pa ima smisla da to uzimamo u obzir i kada uređujemo prostor u kome ćemo boraviti skupa s njima.

Neki prostori maju krevete za pse koji se uklapaju u ukupni izgled prostorije, drugi imaju igračke i grebalice za mačke na zidu, dok postoje i dizajni koji savršeno uklope akvarijume u prostor.

Donosimo neke ideje koje ne samo što će učiniti da vaš prostor divno izgleda već će zasigurno i obradovati vašu krznenu djecu.

PSI

Iako obožavamo pse, ponekad njihovi kreveti, igračke, posude za hranu i vodu i slične sitnice mogu poremetiti uređenje unutrašnjeg ili spoljašnjeg prostora. Zato dizajneri pronalaze kreativne načine da uklope potrebe kućnih ljubimaca sa stilom njihovih vlasnika na elegantne načine.

Neki elementi uređenja unutrašnjeg prostora se prostor prirodno uklapaju u temu životinja, kao što su tapete. Tako cijelu sobu možete posvetiti svom ljubimcu na način da to ne odudara od stila ostatka prostora.

Krevet za pse u obliku kutije od elegantnog platna sa debelim jastukom će biti udoban za vašeg ljubimca, a uklopiće se u koji god stil da ste odabrali za svoj prostor.

Otvoreni krevet u obliku majušne sofe izgleda nevjerovatno luksuzno, a dodatno će biti simpatično ako odlučite da specijalno napravite manju repliku svoje sofe.

Boju kreveta ili kućice prilagodite paleti iz ostatka prostorije, a za skladno uklapanje odaberite i materijal koji se već nalazi u prostoru.

MAČKE

Mačke imaju čitav niz različitih potreba. Iako se psi uglavnom drže poda, a egzotični ljubimci uglavnom žive u nekoj vrsti kaveza, mačke zahtijevaju slobodnu vladavinu nad okruženjem. Vjerovatno ćete ih zateći kako istražuju i kriju se na najnevjerovatnijim mjestima: na najvišoj polici ormara, iza monitora računara, na zavjesama… Macama je sve igralište.

Kako biste podstakli produktivnu igru, mnogi dizajneri enterijera su napravili posebne penjalice kako bi mačke uživale u svom prostoru. One su elegantne, stilski izvedene i savršeno se uklapaju u uređenje ostatka prostorije. Slično je i sa krevetima za mace. Komplementarne boje i elegantni materijali učiniće da kompletan prostor bude ne samo udoban već i luksuzan.

Obična drvena greda uz dodatak igračke je sjajan način da rustikalni prostor prilagodite svojoj maci.

Takođe postoje i moderne a udobne penjalice koje se postavljaju na zid. Tako istovremeno vaša mačka dobija igračku i poseban prostor za sebe, a vi zanimljivu dekoraciju.

EGZOTIČNE ŽIVOTINJE

Egzotičnim ljubimcima se smatra sve što nije pas ili mačka. To je prilično široka definicija koja obuhvata sve od zeca, ribe ili ptice do guštera i tarantule. Većina tih životinja živi u kavezima ili terarijumima, pa manje utiču na uređenje prostorije.

Pored onih provjerenih tipičnih kaveza koji se univerzalno skladno uklapaju u svaki prostor, postoje  i drugi kreativni načini koji su i funkcionalni i atraktivni.

Kućice za zeke mogu biti izrađene baš kao prave male kućice. Drvena tekstura će vašem prostoru donijeti toplinu, a ljubimcu garantovanu udobnost.

Akvarijum za ribice sa jarkim detaljima kao i kavez neke odvažne boje unijeće energiju u vaš dom, naročito ako prostorom inače dominiraju neutralni tonovi. Možete li i da zamislite ljepšu fokalnu tačku od vašeg ljubimca i njegovog doma u domu?

Stabilan kavez ili kućica sa čvrstom gornjom stranom može istovremeno da bude i simpatičan stolić u dnevnom boravku.

Izvor: Michelle Honeyager / Fresh Home

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta