Kako dekorisati bebinu sobu – aktuelni trendovi

Jedan od najtežih zadataka budućih roditelja je definitivno dekorisanje diječije sobe. Iako na prvi pogled deluje jednostavno, potrebno je uložiti mnogo vrijemena i truda kako bi sve na kraju bilo baš onako kako ste zamislili.

Važno je da krenete na vrijeme da sređujete bebin kutak. Ne bi bilo loše da počnete ubrzo nakon što saznate pol bebe, da bi vam ta informacija poslužila kao orijentir u skladu sa kojim ćete da dekorišete prostor. Ukoliko niste u prilici da sredite sobu pre rođenja, uvjek je možete srediti kao poklon za prvi rođendan ili neku drugu priliku. 

Iako nije lako, dekorisanje može biti veoma interesantno i veselo jer tokom cijelog procesa preovladava uzbuđenje budućih roditelja, kojima je rođenje bebe jedan od najvažnijih životnih trenutaka. 

Kako bismo vam barem malo olakšali ovaj posao, spremili smo za vas nekoliko interesantnih prijedloga za uređenje dječije sobe.

#1 Odaberite boju zidova

Izbor boja za zidove je veoma važan element dekoracije diječije sobe, jer ponekad, čak i zidovi umeju da pričaju. Uvijek kombinujte nekoliko različitih boja, a na internetu možete pronaći zanimljive sajtove koji vam mogu pomoći da izaberete one koje se najbolje slažu. U poslednje vrijeme, sve češće se koriste neutralne boje koje će odgovarati i dječacima i djevojčicama (kao što su bijela ili bež). 

Jako je bitno da boje koje koristite budu prijatne i bez mirisa, u idealnom slučaju – ekološke. Ovo znači da je neophodno da birate boje prema njihovom kvalitetu

Osim toga, zidove možete ukrasiti i tapetama koje će sadržati najrazličitije motive poput likova iz bajki ili nekih klasičnih kao što su srca, oblačići i slično. Tako će bebin prostor postati veselije i ljepše mesto za boravak.

#2 Oživite zidove uz pomoć dekoracije

Zidna dekoracija jednako je važna koliko i boja zidova. Detalji su ono što će je činiti posebnom, a mnogi roditelji se odluče dekoraciju koja će predstavljati pravi mali vremeplov koji će pratiti odrastanje i život dijeteta.

Brojni roditelji se odluče da zidove dekorišu fotografijama bebe ili zanimljivim umjetničkim slikama. Na taj način oni pokušavaju da zabeleže sve promjene koje prate odrastanje njihove bebe, a koje se odigravaju munjevitom brzinom.

bebi-soba
Foto: Pixabay.com

Sa druge strane, nije mali broj onih roditelja koji uramljuju bebine predmete kao što su čarapica ili otisak bebinog stopala. Možete na zid da okačite dekorisano ime ili ukrase poput oblačića i zvezdica.

U ovom slučaju mogućnosti su neograničene, a na vama je da smislite koje bi riješenje bilo najbolje.

#3 Oprijemite sobu udobnim i kvalitetnim namještajem

Namještaj je najbitniji element diječije sobe. Pošto su bebe osjetljiva i nježna bića, neophodno je i da namještaj bude udoban i kvalitetan. Osim toga, važno je da bude prilagođen bebi, te da nema oštre ivice niti predmete koji bi mogli da joj naškode. Tri su najbitnija komada namještaja koja morate postaviti u diječiju sobu:

  • Krevetac – neophodno je da bude stabilan i praktičan. Kako bi vaša beba imala miran san, ne zaboravite da u krevetac postavite i udoban dušek, a za njenu bezbjednost – mekanu ogradicu.
  • Pult za presvlačenje – ovo je jedan od najaktuelnijih komada namještaja, namjenjen presvlačenju i previjanju bebe. On obično ima opciju podješavanja visine, te kroz samo nekoliko jednostavnih koraka možete da namjestite pult baš onako kako vama odgovara.
  • Komoda za stvari – praktičan element, namjenjen da u nju slažete diječiju garderobu. Zahvaljujući njoj, uvijek ćete znati gde se šta nalazi, te nećete morati da tražite neku stvar kada vam zatreba.

#4 Ostali elementi kojima možete dekorisati bebinu sobu

Sobu možete ukrasiti na mnogo različitih načina, a od vaših želja će zavisiti šta će se u njoj naći. Kupite igračke i rasporedite ih po celoj sobi, tako će ona postati pravi diječiji kutak.

Takođe, možete postaviti kutije ili ormariće u koje ćete odlagati stvari poput kozmetike ili nekih sitnica.

U prvim mjesecima bebinog rođenja (a sigurno i kasnije), biće vam neophodne i stvari poput lampe i udobne fotelje, kako biste mogli tokom noći da obilazite i uspavljujete bebu i da je hranite, bez potrebe da palite svetlo.

Kada je u pitanju krevetac, na njega možete zakačiti baldahine i brojne igračke, a interesantna posteljina sa motivima će biti pun pogodak.Spisak stvari kojima ćete dekorisati bebinu sobu je dugačak, a trendovi se neprestano mijenjaju. Međutim, postoji samo jedan trend koji treba da pratite prilikom sređivanja, a to je vaša ljubav prema malenom biću koje će uskoro da ispuni vaš dom radošću i veseljem.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta