Kako urediti kuću u elegantnom francuskom stilu?

Uređenje doma je nešto čemu se većina ljudi veseli, ali se to umije pretvoriti u prilično iscrpljujući zadatak. Postoji mnoštvo uzora za inspiraciju, ali je nerijetko teško pronaći način da to prenesete i u svoj životni prostor.

Ukoliko ste i vi oduvijek maštali o tome da vaš dom odiše elegancijom jedinstvenog francuskog stila donosimo nekoliko savjeta koje možete pratiti doslovno ili ih koristiti kao polaznu tačku za raspirivnje sopstvene inspiracije.

Dnevni boravak

Osjećaj toplote i udobnosti stvorite tako što ćete upariti veliku fotelju sa klasičnim stolicama. Veliko ogledalo, naročito ako je u ramu boje zlata, naslonite na zid i na taj način ćete stvoriti osjećaj opuštenosti, a kompletnu atmosferu upotpunite većim toplim tepihom. Slaganje boja u ovoj varijanti je veoma bitno pa se držite neutralnih, prozračnih nijansi naglašenih diskretnim zlatnim tonovima. Za fokalnu tačku koja će biti centar pažnje odaberiti kakav veliki sat, a još veći glamur postižete ako dodate velike jastuke sa uzorcima boje zlata.

Šik zidovi

Neka se dodir nježnosti osjeti u svakom dijelu prostora! Svijetli sto, starinski svijećnjak i lampa u obliku fenjera pružiće vašem prostoru osjećaj elegantne rustikalnost. Izgled prostorije će zaokružiti spektakularne tapete sa nekim upetačljivim a istovremeno decentnim uzorkom. Ovaj stil podsjeća na francuske domove sa početka devetnaestog vijeka koji su sada veoma trendi.

Trpezarija

Da abijent stare francuske prenesete i u svoj kutak za ručavanje ubacite izrezbareni sto i starinsku stolicu od svijetlog drveta ili kovanog metala, a zatim “omekšajte” pod tkanim tepihom. Ukrasite zidove slikama u što neutralnijim tonovima i sa manje boja te dopustite zlatnim ramovima da pruže glamuroznu notu. Ne zaboravite dodati ni sobne biljke koje će unijeti živost u vašu eleganciju.

Kitnjasta posteljina

Za dodavanje detalja spavaćoj sobi, koristite posteljinu sa čipkom ili resicama. Obratite pažnju na jastučnice koje bi trebalo da budu u starinskom stilu. Bijeli zidovi i bijela posteljina spavaćoj sobi će dati izgled starog francuskog dvorca, a to je izgled koji i želite da dobijete. Dodatni osjećaj topline prostorije omogućite tepihom i svijećama, a najbolje mirisnim.

Izložite modne detalje

Starinska krojačka lutka idealno je mjesto na kojem možete izložiti modne detalje kao što su šal, ogrlice i komadi čipke. Bilo da ih koristite kao dekoraciju ili privremeni dom za modne detalje koje upotrebljavate, vaš dom će učiniti jedinstvenim i chic.

Uokvirite prozore roletnama i griljama

Za što potpuniji izgled u francuskom stilu za svoje prozore odaberite veliku platnenu pozadinu prošaranu koncem i trkama boje zlata. Dodatno, izgled upotpunite starinskim griljama i plišanim jastučićima.

Izložite proizvode za uljepšavanje

Providne dekorativne posude ili apotekarske tegle savršen su izbor za prikazivanje sapuna i kozmetike, naročito ukoliko su ručne izrade. Ove tegle su lako dostupne u različitim oblicima i veličinama a, kada ih napunite sapunima, upotpuniće izgled vašeg dnevnog boravka. Ukoliko želite da pored očiju obradujete i svoj nos, teglice ostvite odškriunute ili u potpunosti otvorene i uživajte u svom novom osvježivaču vazduha.

Izvor: minimagazin.info

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta