Najbolje boje za 2020. godinu prema mišljenju dizajnera eneterijera

Jedan od najjednostavnijih načina na koji možete promijeniti cjelokupnu atmosferu vašeg doma je tako što ćete mu promijeniti boju. Bez obzira na to o kojoj prostoriji je riječ – spavaćoj sobi, kuhinji ili kupatilu – nova boja zidova ili namještaja je promjena koja će automatski privući pažnju. Dodatna prednost je to što, ukoliko ne budete zadovoljni, veoma lako sve možete vratiti na staro ili pak probati nešto novo i sasvim drugačije. To je takođe i jedan od najboljih načina da u svoj prostor unesete najnovije trendove unutrašnjeg uređenja. A svi volimo promjene s vremena na vrijeme, zar ne?

Ako ste spremni da novu godinu uđete u velikim promjenama ili tako ispratite staru, pogledajte izbor boja za 2020. godinu koje se protežu od vesele puder-roze do zemljane gline. Raspitali smo se kod dizajnera koje boje očekuju da će biti popularne iduće godine. Bilo da je vaš stil moderan ili tradicionalan, minimalistički ili ekstravagantan, 2020. nosi boje i za vas.

  • Klasična plava

Panton boja 2020 je klasična plava, a pojavljivaće se svuda u domovima iduće godine. Posjeća na nebo pri zalasku sunca, umirujući kvalitet koji nas postiče na razmišljanje i naglašava želju za postojanim i stabilnim temeljom na kojem ćemo dalje graditi na pragu nove ere.

  • Bijela

Jedan od najvećih trendova 2020. kada je u pitanju boja je bijelo na bijelom na bijelom – međutim, ovaj koncept je sve samo ne dosadan. Iako se ovo ranije možda činilo gotovo sterilnim, sada postaje sve suptilnije i slojevitije. Ćudljive bijele se stavljaju u kontrast sa čistim modernim bijelim, te ovoj svestranoj boji daju starost i dubinu.

  • Puder-roza

Još otkad se pojavio izraz „milenijalska roza“ tamo negdje 2016. godine, ta boja je postala fenomen unutrašnjeg uređenja. Puder-roza će i dalje biti popularna i 2020. zahvaljujući sposobnosti da pruža moderan osjećaj, a istovremeno se lijepo kombinuje sa toplijim draguljskim tonovima i onom chic štihu koji daje svakoj prostoriji ili komadu namještaja.

  • Zagasita narandžasta

Zagasita narandžasta ili nijanse rđave daju osvježavajuću svježinu boje bilo kojem prostoru – dok god je koristite skromno. Odlična je boja za ulazna vrata ili dijelove prostorije koje manje koristite te niste toliko izloženi njoj baš svaki dan, dok vam ipak daje određenu energiju.

  • Paunsko-plava

Ćudljive nijanse boja, poput paunsko plave, uglja i nijansi crne su spremne da zabljesnu u novoj godini. Već neko vrijeme slavimo draguljske nijanse, ali 2020. će nastaviti da flertuje sa privlačnim sveobuhvatnim nijansama koje istovremeno imaju i umirujući i osnažujući efekat.

  • Lovačko-zelena

Sličnih je osobina kao i mornarsko plava i druge klasične muževne boje poput sedlo-smeđe, a očekuje se da će i lovačko zelena zablistati u novoj godini i dočekati svojih 5 minuta. Ove nijanse su bezvremene, chic i veoma ugodne.

  • Glina

Šervin-Vilijams su 2019. godine svoju terracotta boju Pećinska glina proglasili bojom godine, a očekujemo da ćemo i iduće godine nastaviti viđati boje i dezene inspirisane starim malterom, zemljanim posuđem i glinom. Jedan od sve popularnijih trendova je zanos patinom i efektima starenja na boje, a ovo je jedan od odličnih načina praktične primjene.

Izvor: Juliana Labianca / Good Housekeeping

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta