Police za knjige od poda do plafona? Zašto da ne?

Kvadratnih metara nikada dosta, a kradljivce prostora možemo pronaći na svakom koraku i u svakom uglu našeg doma, od previše stvari, lošeg rasporeda pa do prevelikih komada namještaja. Čest kradljivac prostora je polica za knjige koja se doima kao neočekivani element budući da doista ima praktičnu namjenu u našem domu, ali slobodnostojećim policama za knjige najčešće ne iskorištavate u potpunosti prostor koji imate na raspolaganju.

Kako biste izbjegli taj gubitak dragocjenih centimetara, zamijenite ovaj komad namještaja policama koje su postavljene direktno na zid. Time ćete dobiti par centimetara veću dubinu, a širinu polica možete u potpunosti prilagoditi dostupnom prostoru. Postavite ih sve do plafona čime ćete iskoristiti doista cijelu površinu zida, a prepune knjiga i vama dragih predmeta izgledaće veoma atraktivno i elegantno.

Postavljanjem ovakvih polica možete iskoristiti i “izgubljene” prostore poput uglova prostorije, mjesta iznad vrata ili između dva prozora, a odaberete li police u boji zida manje će se isticati nego samostojeća polica za knjige. Iskoristite i pod kao policu ili postavite donju površinu veće dubine i iskoristite je kao klupu za čitanje. Mogućnosti je zaista mnogo, pustite mašti na volju.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta